Senaste inläggen

Av xenia alpkut - Tisdag 11 feb 12:38

 

10 februari återvänder dokusåpan ”Big brother” i TV4.

Några har medverkat i tv tidigare – och för andra blir det för första gången. 

Här är alla tolv deltagare som kliver in i huset på måndag.

Bland årets deltagare återses några av deltagarna återigen i tv. Sami Jakobsson, som medverkade i SVT-dokumentären ”Raggarjävlar”, kommer in i huset.

Även influencern Antonia Johansson, som Kristallen-nominerades 2017 för sin programledarinsats i ”Studio paradise” är en av de tolv deltagarna.

Här är alla deltagare:


Sami Jakobsson, 25, Köping:

Sami Jakobsson har synts i tv tidigare. Han var huvudpersonen i SVT-dokumentären ”Raggarjävlar” och har även medverkat i TV3-programmet ”Lyxfällan”. Sedan 2013 jobbar han som lastbilschaufför.

– ”Big brother” är en dokusåpa som passar mig. Alla andra är så nischade med antingen magrutor eller fluga och slips. Här blir det en blandning av idioter.

 


Isabel Pereira, 24, Stockholm:


Isabel Pereira växte upp i Angola men flyttade till Sverige när hon var elva år gammal. Innan Big Brother jobbade hon som butikförsäljare, men valde att säga upp sig för att kunna medverka i programmet. Hon är storasyster till rapparen Jireel.


– Roligheter, fest, skratt, tjafs, bråk och drama. Det kommer bli mycket. Det är både fest och drama i mitt liv, så händer det i huset är det samma sak som händer hemma.
Alex Manzizila, 31, Stockholm:


Alex Manzizila är uppväxt i Farsta, där Big brother spelas in, och beskriver det som sin hemmaplan. Han jobbar med kläder och fashion samt som stödlärare på högstadiet. Alex Manzizila har tidigare varit elitfotbollsspelare och spelat för klubbar som Djurgården och Brommapojkarna, samt varit ungdomsproffs i West ham. En hälssenaskada satte stopp för karriären. 2014 slog hans tvillingbror Yanick Manzizila ett 60 år gammalt rekord när han gjorde 21 mål i en division 7-match och Alex stod för 15 assist.


– Tittarna kommer kunna förvänta sig mycket skratt, mycket bus och en kille som försöker sprida energi, helt enkelt. Jag vet att jag kommer inspirera många på många olika sätt.

 

ANNONS
Av xenia alpkut - Tisdag 11 feb 12:30

Gårdagskvällens väder gjorde att repetitionerna inför "Big brother"-premiären inte kunde genomföras fullt ut.

Bland annat hade man problem med en kamerakran, en LED-skärm och ett fönster som blåstes sönder.

– Vi har hela tiden tänkt "worst case scenario" och varit förberedda på både regn, snö och vind, säger Lina Pending, projektledare för ”Big brother”.


Vädret har medfört att TV4 fått problem med sin temporära utomhusstudio inför premiären av ”Big brother" 2020. Under gårdagskvällen gjorde den kraftiga blåsten att en kamerkran och en LED-skärm svajade.

Det ilskna vädret bestämde sig även för att göra hål i ett fönster vid den passage som deltagarna ska gå igenom innan de äntrar huset.

– På grund av vädret i går hade vi lite problem med just kranen, då det blåste så pass mycket. De kunde inte ta alla bilder i går så det behöver vi repa lite extra på i dag, säger Lina Pending, projektledare för "Big brother".

ANNONS
Av xenia alpkut - Tisdag 11 feb 11:41


Molly Sandén har skördat framgång efter framgång, och succén är ett faktum. 

Nu avslöjar hon att hon ska åka till Costa Rica – för sin hälsa. 

– Jag åker faktiskt själv. Jag gjorde det förra året av misstag, höll jag på att säga, men det var faktiskt det bästa jag har gjort. Det var väldigt lärorikt och nyttigt och viktigt att vara med sig själv, säger hon i ”Nyhetsmorgon”. 


Att Molly Sandén har gjort succé under den senaste tiden är kanske en underdrift. Under P3 guld tog hon hem två pris – Guldmicken och Årets pop – och under Grammisgalan gick det ännu bättre. Där prisades hon med hela fyra grammisar. 

Molly Sandén var rörd till tårar när hon tog emot det första priset. 

– Det sjuka är att bara om man släpper taget så händer det här. Det bästa har inte hänt än. Tack till alla som stått ut med mina känslostormar, säger hon när hon tar emot priset för Årets album ”Det bästa kanske inte hänt än”. 

När artisten gästar ”Nyhetsmorgon” dagen efter Grammisgalan berättar hon att hon är på en bra plats när det gäller musiken. 

– Ja, det är väldigt svårt att bara objektiv för jag har ju alltid kört på och jobbat mycket jämt men absolut, jag tror kanske inte att man hittar hem någonsin, jag tror att man fortsätter att leta alltid. 

– Jag har flow, det känns som att jag har lätt att skriva just nu och jag får ur mig det som jag känner. 


Sandén: ”Jag är sämst på det”

För att få lite semester innan turnén drar i gång har nu Molly Sandén åkt till Costa Rica – i förebyggande syfte.

– Vila, sova, lite sol, säger hon i TV4. 

Jenny Alversjö undrar vem hon ska åka med. 

– Jag åker faktiskt själv. Jag gjorde det förra året av misstag, höll jag på att säga, men det var faktiskt det bästa jag har gjort. Det var väldigt lärorikt och nyttigt och viktigt att vara med sig själv. 

Costa Rica är en riktig surf-destination men Molly Sandén kommer att hålla sig långt därifrån. 

– Jag är sämst på det, jag måste bara inse det. Det är ingen idé att ens försöka. 

– Jag går bara runt och funderar. 

Men ett helt avbrott från jobbet blir det inte – hon kommer fortfarande att jobba och skriva lite musik. 

– Det är viktigt att ha lite tråkigt ibland också för att inspirationen ska komma. Det är svårt att bara pressa sig hela tiden.

Danny Saucedo om misslyckade resan

Molly Sandéns expojkvän Danny Saucedo var bara för några veckor sedan i Costa Rica med sin nya flickvän Anna Eriksson. De hade också Danny Saucedos mamma med sig. 

Men semestern tycktes inte vara helt lyckad, eller åtminstone inte kombinationen att resa med sin mamma och sin nya flickvän.

– Nej, det var det absolut inte, sa Danny Saucedo i TV4, brast ut i ett skratt och fortsatte:

– Gör det inte, åk aldrig med svärmor, eller mor, och flickvän – gör inte det.

Moly Sandén har också sagt att hon är i ett nytt förhållande – men vem den lycklige är är ännu oklart. 

Av xenia alpkut - Tisdag 11 feb 11:21

Marianne Mörck sa i ”Bingolotto” att hon vill slå USA:s president Donald Trump på käften – och fick medhåll av programledaren Rickard Olsson.

Det har lett till en kritikstorm på programmets Facebook – och nu backar ”Bingolotto” från uttalandet.

– Det är naturligtvis olyckligt säger Mikael Kjellström, affärsområdeschef för ”Bingolotto” på Folkspel.


Det populära TV4-programmet ”Bingolotto” gästades på söndagen av bland andra skådespelerskan och operasångerskan Marianne Mörck, 70, som nyligen var julvärd i SVT.

I ett segment i programmet snurrade programledaren Rickard Olsson, 53, på ett hjul med olika frågor som Marianne Mörck skulle få svara på. När han snurrade fram frågan ”Vem drömmer du om att slå på käften?” funderade hon ett tag innan hon svarade:

– Ja, det är Donald Trump alltså.

– Då är vi två, sa Rickard Olsson och gav Marianne Mörck en high five.

Mörck slår sedan knytnäven i sin andra hand och utbrister:

– Så!


Hårda kritiken mot Bingolotto

Tilltaget i programmet har mötts av hård kritik på Bingolottos Facebook-sida där en stor mängd kommentarer har trillat in:

”Rent bedrövligt att ett familjeprogram uppmanar och främjar våld”, skriver en tittare.

”Hur kan ni låta både gäster och programledare bland in politik i programmet”, skriver en annan.

Sedan fortsätter det med kommentarer som ”högst osmakligt att göra high five och uppmana till våld”, ”ni sprider hat”, ”vidrigt” och ”låta oss slippa höra sådant snack”.

Tar avstånd från uttalandet

Nu går Folkspel, som ligger bakom Bingolotto”, ut och tar avstånd från våldsuppmaningen i programmet.

– Det är naturligtvis olyckligt att några personer uppfattade situationen med Marianne Mörck och vår programledare Rickard Olsson som propaganda och en uppmaning till våld, något Folkspel och ”Bingolotto” tar starkt avstånd ifrån, säger Mikael Kjellström, affärsområdeschef för ”Bingolotto”.

Av xenia alpkut - Måndag 10 feb 16:00


Ytterligare 65 personer har testat positivt för det nya coronaviruset på kryssningsfartyget Diamond Princess som försatts i karantän i Japan.

Det är nästan dubbelt så många som tidigare rapporterats, och sammanlagt 135 personer på fartyget har nu insjuknat, enligt CNN.

Nu vädjar den indiska besättningen för lyxfartyget om hjälp. 


Antalet bekräftade fall av det nya coronaviruset fortsätter att öka i Kina, trots enorma insatser för att stävja spridningen. 

Enligt Pekings officiella siffror har totalt 40,171 insjuknat i Kina, exkluderat Macau och Hongkong.

Även dödssiffran har ökat under helgen, till 908 i Kina och två utanför landets gränser, efter att ytterligare 97 dödsfall bekräftats natten till måndag.


Sjuk på flight till London

På måndagen rapporterar The Guardian att antalet sjuka i Storbritannien fördubblats – från fyra till åtta personer. 

Flygbolaget EasyJet har samtidigt gått ut med informationen att en passagerare på en flight mellan Genève och London har diagnostiserats med det nya coronaviruset.

De meddelar att samtliga som befunnit sig i närheten av den sjuke personen på flight EZS8481 från Genève till London Gatwick den 28 januari kommer att kontaktas av brittiska myndigheter.


Fartyg i fortsatt karantän

På kryssningsfartyget Diamond Princess, som isolerats utanför Japans kust efter att passagerare insjuknat ombord, är nu 135 fall bekräftade – en ökning med 65 personer från i går, enligt CNN.

På skeppet befinner sig runt 3 700 personer, varav drygt 2 600 är passagerare.

Fartygets isolering kommer att pågå till den 19 februari, men kan komma att förlängas för de individer som varit i nära kontakt med de som diagnostiserats efter den 4 februari, meddelar Världshälsoorganisationen WHO.

Washington Post rapporterar nu att den indiska besättningen vädjar om hjälp. Till tidningen säger Binay Kumar Sarkar, 31, en av besättningsmännen, att de serverar mat till passagerarna tre gånger om dagen om att alla är ”rädd att vara den som blir näste att smittas”.

I en video på Facebook vädjar han och flera andra ut besättningen om hjälp – från Indiens premiärminister Narendra Modi. Besättningen vill att alla ska testas – och att de som är friska ska kunna återvända till sina hemländer direkt. Annars ”smittas vi alla”. 


Fyra svenskar tillbaka

Ytterligare fyra svenskar som befunnit sig i Wuhan har fått hjälpa att återvända hem.

Karin Tegmark Wisell, överläkare och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, berättar för TT att ingen av de fyra personerna varit sjuka eller uppvisat symtom.

– De mår bra, och har alla avgränsat sig från smittspridning i Wuhan. De har känt till hur viruset smittar, säger hon.

Bland de svenskar som kom hem från Wuhan förra helgen har ingen konstaterats ha coronaviruset, berättar hon.

”Toppen på isberget”

Under helgen har flera fall bekräftats där personer som insjuknat, och i sin tur spridit viruset till andra, utan att ha besökt Kina.

Däribland en brittisk man som smittats under en konferens i Singapore, och därefter smittat flera andra personer under en skidsemester i Alperna.

WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus varnar nu för att omvärlden ”kanske endast ser toppen av ett isberg” gällande antalet coronavirusfall.


”Vardag” i Kina

I dag, måndag, återvänder miljontals kineser till arbetet efter en nyårsledighet som förlängdes i ett försök att hålla nere spridningen av det nya coronaviruset.

Företag i hela landet har uppmanats att i så stor utsträckning som möjligt låta anställda jobba hemifrån.

Statliga China Global Television Network rapporterar att antalet passagerare i Pekings tunnelbana under morgonen hade minskat med 50 procent i jämförelse med en vanlig måndag.

Av xenia alpkut - Söndag 9 feb 20:00

    

Stormen Ciara har slagit till mot Sverige.

 

På västkusten och i södra Sverige stoppas tågen på flera håll.

 

Biltrafiken på flera stora broar kan stängas av.

 

 

 

Under söndagsmorgonen utökade SMHI sina vädervarningar inför stormvindarna som väntas dra in över Sverige under eftermiddagen och kvällen.

 

Värst tros Västra Götaland, Halland, Skåne, Öland och Gotland drabbas, med vindar på 25–27 meter per sekund.

 

 

 

– Skåne, Öland och Gotland har tillkommit sedan gårdagen, nu när vi har fått nytt prognosmaterial. De risker som vi sett har nu blivit till klass 2-varningar för storm även där, säger Marie Staerk, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT.

 

 

 

Under söndagsmorgonen utökade SMHI sina vädervarningar inför stormvindarna som väntas dra in över Sverige under eftermiddagen och kvällen.

 

Värst tros Västra Götaland, Halland, Skåne, Öland och Gotland drabbas, med vindar på 25–27 meter per sekund.

 

 

Påverkar västkusten och Skåne

I Göteborgstrakten började det blåsa ordentligt vid lunchtid. Till kvällen når stormvindarna Skåne, Öland och Gotland.

Trafikverket har förebrett sig noga för den kraftiga blåsten. Flera tågsträckor har ställts in i förväg eftersom de inte är säkrade för fallande träd. 

På västkusten ställs trafiken in på flera sträckor från och med klockan 12, bland annat Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad. 

I södra Sverige stoppas sträckorna Helsingborg - Ängelholm, Halmstad - Värnamo och Jönköping - Nässjö från och med klockan 18.

 

 

 
Av xenia alpkut - Söndag 9 feb 19:02

Det beskrivs som det största beslaget i Sverige av kristalliserat metamfetamin. 

Polisen menar att den misstänkte mannen främst sålt drogen till homosexuella män som använt det vid så kallat ”chemsex” – och nu varnar flera experter för farorna.

– Det finns en risk för HIV eller hepatit C men också överdoser eller övergrepp, säger Emil Briones Ahlén, projektledare för RFSL Stockholms chemsex-mottagning.Beslaget gjordes efter att två män stoppats på Södermalm i Stockholm förra året. Efter en husrannsakan hos en av dem hittade polisen över ett halv kilo kristalliserad metafetamin, också kallat ”ice”, tillsammans med ett stort antal andra droger.

 

Just nu pågår rättegången mot den 33-årige mannen, som enligt åklagaren har sålt ice och andra droger till ett stort antal män. Bland mannens utpekade kunder finns bland annat en artist, en kommunikatör på ett stort företag, en anställd av Svenska kyrkan och en fastighetsskötare. 

– De åtalade köparna är i princip alla ostraffade, långt över den normala riskåldern för en narkotikadebut och det är personer med jobb som är välfungerande i samhället, säger åklagare Carl Mellberg.

 
 
 

 

NU
Av xenia alpkut - Söndag 9 feb 17:30


Benjamin Ingrosso var nominerad i kategorin ”Årets pop” på årets Grammisgala med hans album ”Identification”. Ingrosso var nöjd med att bli nominerad i den kategorin. 

– Det är en stor ära. Lite fetare kategori i min värld, säger artisten.

Ingrosso spenderar mycket tid med att arbeta i studion och resa. När han väl är hemma och har tid för annat än musiken vill han spendera tiden med vänner och familj. Kärlekslivet hinner han inte riktigt med.

– Man hinner inte dejta så mycket, säger Benjamin Ingrosso. 

Just nu jobbar han med ett nytt album, och berättar att han har många låtar och kanske till och med flera album på lager. Det här året måste artisten strukturera och se vad som ska släppas först och när. 

– Det måste vara rätt tajmning och kännas rätt i magen. Men jag sitter inte och har någon slags kris, snarare måste jag slänga låtar för att det är för mycket, säger Benjamin Ingrosso. 

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se