Senaste inläggen

Av xenia alpkut - Måndag 12 aug 18:45

Brottsmisstänkte ASAP Rocky intog scenen på måndagen – för första gången sedan han häktades i Sverige.

Stjärnan inledde med ett långt glädjevrål inför de tusentals fansen.

– Jag vill se er röja, ropade ASAP Rocky i micken.


Vid 07.30-tiden, svensk tid, klev ASAP Rocky upp på scen under Real Street Festival i Anaheim, Kalifornien, som görs tillsammans med radiokanalen Real. Och han var tydligt euforisk över att uppträda igen.

Stjärnan, som nekar till att ha misshandlat en 19-årig man i Stockholm i juni, inledde med några väl valda ord till de samlade fansen.

– Jag vet att det här är en radioshow men ni vet vad jag vill se från er alla jävlar. Jag vill se er röja utav helvete, säger ASAP Rocky i micken.


Det dröjde inte länge förrän han gästades av rapparen Tyler, The Creator, som tydligt tog ställning för ASAP Rocky under tiden som han satt häktad. Artistkollegan har lovat att bojkotta Sverige, som han menar behandlat ASAP Rocky illa.

ANNONS
Av xenia alpkut - Måndag 12 aug 15:45

Ebolaepidemin skakar Kongo-Kinshasa. Fler än 1.700 personer har avlidit av sjukdomen sedan utbrottet började för snart ett år sedan. Under torsdagen sa Rwanda att de skulle stänga gränsen mot grannlandet – en uppgift som senare ändrades.
– Nu när sjukdomen nått miljonstaden Goma är det verkligen skarpt läge, säger Johan Ripås, SVT:s tidigare Afrikakorrespondent.

Gränsövergången vid staden Goma är en viktig knytpunkt mellan Rwanda och Kongo-Kinshasa. Johan Ripås har besökt den flera gånger i sin tidigare roll som Afrikakorrespondent för SVT och bevittnat folkströmningarna med egna ögon. Dels bedrivs handel här, dels passerar människor för att besöka släktingar och vänner.

Efter ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa, som krävt fler än 1.700 liv, meddelade Rwanda att de skulle stänga gränsen mot landet. Beskedet kom strax efter att en man avlidit av sjukdomen i staden Goma, där tre fall av ebola har konstaterats.

– Det blir allt kortare mellan ebolalarmen och det skrämmer livet ur Rwanda som är ett litet, tätbefolkat land med mycket rörlighet och handel över gränsen Mardrömmen är att det blir ett okontrollerbart utbrott i regionen, säger Johan Ripås, som nu är utrikesreporter på SVT, och benämner det som ”en potentiell katastrof”.


Senare under torsdagen, efter klockan 17 svensk tid, hävdade Rwandas hälsominister Diane Gashumba att gränsen mot Kongo-Kinshasa ”aldrig stängdes och inte är stängd”, rapporterar Reuters.


ANNONS
Av xenia alpkut - Måndag 12 aug 15:00


Molly Sandén hängde med Tim ”Avicii” Bergling på en av hans spelningar i Las Vegas.

Då insåg hon att turnélivet hade tagit hårt på världsstjärnan – och att det var tydligt att han inte mådde särskilt väl.

– Det fanns stunder då jag försökte fråga honom om det, men jag var för ung, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.


Molly Sandén, 27, gavs möjligheten att umgås med dj-stjärnan Tim ”Avicii” Bergling under inledningen av sin karriär. Vid ett tillfälle fick hon följa med honom till Las Vegas för att närvara vid en spelning. 

Och i ”Sommar i P1” berättar Molly Sandén om hur alla i Tim Berglings entourage fick en egen hotellsvit samt fri tillgång till hotellets minibar. Det som hon upplevde som lyx, var för Tim Bergling en plåga.

”Försökte fråga honom, men var för ung”

När hela gänget väntade på maten – så bestämde han sig i stället för att dra han sig undan.


– Han gjorde ofta så, drog sig undan. Det fanns stunder då jag försökte fråga honom om det, men jag var för ung. Jag hade inte verktygen, ingen av oss hade det. Det var tydligt att han inte mådde bra. Medan jag och hans vänner sprang runt och filmade oss själva i de fyra olika badrummen, och alla lyxiga överdrivna faciliteter i hans mastersvit på säkert 400 kvadratmeter, gick han direkt in i ett av sovrummen och släckte alla lampor, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.

Av xenia alpkut - Måndag 12 aug 14:07

ASAP Rockys ord från scenen – första konserten efter häktningen

Rapparen ASAP Rocky är tillbaka på scenen, efter att ha suttit häktad misstänkt för misshandel i Sverige under hela juli månad.

Natten till måndag svensk tid uppträdde ASAP Rocky på festivalen Real street fest i Kalifornien – och rapparen berättade om den tuffa tiden i Sverige från scen.

– Vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta, sa ASAP Rocky på scenen, skriver iHeart.


ASAP Rocky har återvänt till scenen, och genomfört sin första konsert sedan han satt häktad i Stockholm under en månads tid, misstänkt för misshandel.

Det var den andra augusti som den amerikanska rapparen släpptes från Kronobergshäktet efter en tre dagar lång rättsprocess i Stockholms Tingsrätt. Efter att ha suttit häktad sedan början av juli lämnade rapparen snabbt landet.

Natten till måndag svensk tid stod ASAP Rocky på scen igen för första gången sedan den omtumlande upplevelsen i Sverige, på Real street fest i Kalifornien.

Den amerikanska rapparen berättade om tiden i häktet inför den stora festivalpubliken, rapporterar iHeart, och det var en uppenbart tacksam ASAP Rocky som mötte fansen.


– Jag vill bara säga, att vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta. Det var en läskig erfarenhet som gjort mig ödmjuk. Gud är god, sa ASAP Rocky från scenen.

 

 


https://www.expressen.se/noje/asap-rockys-forsta-framtradande-efter-haktningen-orden-om-sverige/


Av xenia alpkut - Söndag 11 aug 14:52


Sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein, 66, är död i häktet, rapporterar ABC

Han ska ha begått självmord i sin cell. 

Flera av kvinnorna som anklagar honom är upprörda. 

– Jag är arg över att Jeffrey Epstein inte behöver möta sina överlevare i rätten, säger Jennifer Araoz, 32, som anklagar miljardären för att ha våldtagit henne när hon var 14 år, till nyhetsbyrån AP.  

Självmordsbevakningen av Epstein ska ha dragits tillbaka innan han tog sitt liv. 


Tre häktesanställda har berättat för ABC News att Jeffrey Epstein begått självmord i sin cell i nedre Manhattans fängelse i New York. 

Trots att miljardären misstänks ha försökt begå självmord tidigare, och därefter hade placerats på en specialavdelning med självmordsövervakning så kunde han ta sitt liv. 

Justitieministern kräver besked om hur självmordet kunde äga rum

Enligt New York Times källor så hade specialövervakningen dragits tillbaka när händelsen inträffade. 

Justitieminister William Barr kräver nu svar på hur självmordet kunde genomföras. 

– Jag blev bestört när jag fick vetskap om att Jeffrey Epstein påträffades tidigt i morse efter ett uppenbart självmord medan han befann sig i statligt förvar. Mister Epsteins död väcker allvarliga frågor som måste besvaras. Förutom FBI:s utredning så har jag varit i kontakt med Justitieinspektören som startar en utredning kring omständigheterna av mister Epsteins död, säger William Barr till New York Times. 

Senatorns krav på William Barr: ”Huvuden måste rulla”

Ben Sasse, republikansk senator i delstaten Nebraska och medlem i senatens juridiska kommitté skrev ett rasande brev till justitieminister Barr under lördagen där han menade att ”huvuden måste rulla”. 

”Varenda person i Justitiedepartementet – från din personal i departementets högkvarter hela vägen till kriminalvårdaren på nattskiftet – visste att den här mannen var en självmordsrisk, och att hans mörka hemligheter inte kunde tillåtas att dö med honom”, skrev Sasse. 


Samtidigt träder flera av kvinnorna som anklagar dollarmiljardären fram och uttrycker ilska och besvikelse över att Epstein kunde ta sitt liv.  

Av xenia alpkut - Söndag 11 aug 12:00


Ta inte med afrikansk svinpest till Sverige!

Afrikansk svinpest (ASF) är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin.

Viruset som orsakar sjukdomen är mycket motståndskraftigt och överlever länge i miljön och i kött från infekterade djur, även om köttet varit fryst. Det smittar inte till människa, men om matrester som innehåller virus ges till grisar eller hamnar i naturen kan sjukdomen spridas till nya områden.

De senaste åren har sjukdomen spridit sig i Europa. Den finns nu i Sveriges närområde,till exempel hos vildsvin i Estland, Lettland, Litauen, Italien,Polen, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Ryssland och Belgien.

Lämna inte matrester i naturen

Viruset som ger afrikansk svinpest kan finnas i charkvaror. Det är därför viktigt att inte lämna matrester i markerna efter en picknick eller på en rastplats.

Ta inte med korv, kött och andra charkvaror till Sverige från länder där afrikansk svinpest finns.

Rengör kläder och utrustning noga

Viruset finns också i smittade grisars blod och andra kroppsvätskor. Rengör kläder och utrustning som varit i kontakt med grisar eller vildsvin utomlands.

Undvik foder från länder där smittan finns

Undvik om möjligt att föra in grovfoder till alla djurslag från områden där afrikansk svinpest förekommer. Läs mer om foder här.


Vill du veta mer om afrikansk svinpest

Jordbruksverket anordnade tillsammans med Statens veterinärmedicinska
anstalt ett seminarium för att öka kunskapen om afrikansk svinpest.
Vi tog bland annat upp följande: sjukdomen, situationen i Europa, den svenska vildsvinsstammen, hur vi jagar vildsvin, bekämpning och konsekvenser och vad man som lantbrukare ska tänka på.

Här finns föreläsningarna om afrikansk svinpest. 

externallink.png 

Av xenia alpkut - Söndag 11 aug 10:45

Att använda Sverige som skräckexempel har blivit omåttligt populärt bland auktoritära och högerpopulistiska partier runt om i västvärlden. Donald Trump har gjort det i sitt famösa "last night in Sweden"-uttalande, efter att i sedvanlig ordning kollat på favoritkanalen Fox News som sänt ett gravt vinklat inslag om det svenska flyktingmottagandet.

Fremskrittspartiets slugger Sylvi Listhaug gjorde ett uppmärksammat besök i Rinkeby mitt under den senaste norska valrörelsen. Syftet var att belägga hennes tes; att Sveriges flyktingmottagande har varit katastrofalt.
Nu är det Polens tur. Som av en händelse är de också på väg in i en valrörelse.
I måndags gick den polska EU-ledamoten Beata Mazurek till attack mot Sverige.

Mazurek, som tidigare var talesperson för det polska nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa, hävdar att invandringen har fått svenskar att fly till Polen. "Mord, ökad brottslighet, våldtäkt, rädsla och shariazoner. Detta är konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandrare”, twittrar hon.


Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se