Alla inlägg under augusti 2019

Av xenia alpkut - 13 augusti 2019 17:06


Yasin Isse, 47, högg ihjäl sin kollega med flera knivhugg. Mordet skedde i en butik på Rosengård där båda arbetade. 

Nu döms han för mord till 13 år och tio månaders fängelse. 


Mordet inträffade på dagen den 9 oktober i fjor, i pentryt till den butik där de båda arbetade. Yasin Isse hade gått dit för att göra sin sista arbetsdag. Butiken ligger inne i ett köpcentra på Rosengård.


I butiken fanns flera personer som kunde upplysa polisen om den nu dömde mannens identitet och han greps redan samma dag. Efter mordet flydde han från butiken och vandrade hem. På vägen slängde han en kniv i ett buskage. Polisen hittade kort efteråt mordvapnet.

Motivet till mordet är oklart, men tingsrätten skriver i sin dom att det sannolikt grundas i de ekonomiska oegentligheter som ska ha förekommit i butiken. 

ANNONS
Av xenia alpkut - 13 augusti 2019 16:00


En kvinna hittades styckmördad i ett badkar i Alingsås. 

Nu ger kriminologiprofessorn Leif GW Persson sin syn på det uppmärksammade fallet. 

– Man styckar kroppen om man har tillräckligt mycket i sig för att klara av den processen, för det är betydligt värre än att ha ihjäl en människa, säger han i TV4. 


Kroppen hittades vid lunch, onsdagen den 26 juni. En man i 50-årsåldern greps senare under dramatiska former och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Mannen är flera gånger dömd för våld mot kvinnor, bland annat dråpförsök och grov misshandel efter attacker med kniv, brandyxa och slägga. 

Mitt under morddramat i Alingsås ska den misstänkte mördaren ha ringt till sin tidigare sambo. I flera samtal sa mannen att två kvinnor, den ena mordoffret, hade hamnat i bråk i lägenheten.

– Han ringde mig flera gånger och erbjöd mig 1 000 kronor för att komma dit och städa upp. Han sa att det var blod precis överallt och ville att jag skulle komma och städa med Klorin. Han sa att de båda tjejerna hade bråkat och att det var blod precis överallt. Jag frågade: Vad har du gjort? Han svarade bara att de har bråkat, har den tidigare sambon berättat. 


– Jag är så glad nu i efterhand att jag aldrig åkte dit. Det kunde ha slutat precis hursomhelst. För jag vet hur han är. 

Polisen: ”Hittat alla kroppsdelar”

För att få in fler tips bekräftade polisen nyligen att det handlar om ett styckmord.  

– Jag vill inte säga hur den har blivit styckad men vi har hittat alla kroppsdelar, har åklagaren Maria Thorell berättat. 

TV4:s Nyhetsmorgon uttalar sig kriminologiprofessorn Leif GW Persson om det uppmärksammade fallet. 

– Det är en historia, det är ganska vanligt när det kommer till den här typen av brott, som utspelar sig i den mänskliga marginalen med personer som har det knepigt på olika sätt och i det här fallet handlar det om missbrukarkretsar. Det finns en överrepresentation av sådana offer som är ganska påtaglig. Det vanliga offret är dock inte en kvinna utan det är något fler manliga offer när det kommer till dödligt våld, säger han i programmet. 

– Det är nog ett relationsgrundat mord, det brukar det vara när det är kvinnliga offer. En inte alltför vild gissning är att det är karln som har gjort det. 

ANNONS
Av xenia alpkut - 13 augusti 2019 14:20

När Eboney Cheshire bara var 13 år dog hon, till följd av att hon tagit droger.

Nu talar mamman Kerry Williams, 40, ut om sorgen efter dotterns bortgång – och skuldkänslorna som hon känner.

– Jag har gått igenom flera scenarion i mitt huvud, säger hon till brittiska Metro.


Strax innan jul i år kom mamman Kerry Williams, 40, hem till sitt hus i Merseyside i England. Där hittade sin dotter Eboney Cheshire, 13, ligga i soffan och fippla med mobilen.

Men hemmet var stökigt, och mamma Kerry trött efter en lång dag på jobbet. Utan att veta att det skulle bli hennes sista ord till dottern skällde hon på 13-åringen, som tog sig upp till sitt flickrum.

Sent på kvällen den 2 december gick Kerry Williams till sängs.

– Jag hörde oväsen. Först trodde jag att det var Eboney som larvade sig med telefonen. När jag hörde ljudet igen gick jag in för att titta till henne, säger hon till brittiska Metro, och fortsätter:

– Hon låg i mörkret, med kläderna på i sängen. Hennes telefon låg på andra sidan rummet och hennes ögon rullade upp bakom ögonlocken. Hon var mitt i ett krampanfall, säger mamman.

Genast tillkallade mamman ambulans, och sjukvårdarna kunde konstatera att hennes kroppstemperatur låg på 40 grader. Fyra timmar senare var flickan död.


https://www.expressen.se/nyheter/mammans-skuldkanslor-efter-13-ariga-dotterns-dod/

Av xenia alpkut - 13 augusti 2019 10:45

Tupplurar tidigt tecken på demens

Återkommande sömnperioder dagtid kan vara en varningssignal för Alzheimers sjukdom. Redan på ett tidigt skede bryter sjukdomen ner de områden i hjärnan som hjälper oss att hålla oss vakna, långt före de minnesproblem som annars är så förknippade med sjukdomen uppstår.



Både forskare och vårdgivare har noterat att många av dem som senare utvecklar Alzheimers sjukdom ofta har varit trötta dagtid och tagit återkommande tupplurar i ett tidigare skede, långt före de minnesproblem som är associerade med sjukdomen ens börjat märkas.

Tolkningen av denna iakttagelse har hittills varit att tupplurarna är en kompensation för den störda nattsömn som sjukdomen har antagits resultera i, det vill säga att sjukdomen i ett tidigt skede påverkar de delar av hjärnan som främjar sömn. En alternativ förklaring har varit att det är sömnproblemen i sig som bidrar till att sjukdomen utvecklas från första början.

Av xenia alpkut - 12 augusti 2019 18:45

Brottsmisstänkte ASAP Rocky intog scenen på måndagen – för första gången sedan han häktades i Sverige.

Stjärnan inledde med ett långt glädjevrål inför de tusentals fansen.

– Jag vill se er röja, ropade ASAP Rocky i micken.


Vid 07.30-tiden, svensk tid, klev ASAP Rocky upp på scen under Real Street Festival i Anaheim, Kalifornien, som görs tillsammans med radiokanalen Real. Och han var tydligt euforisk över att uppträda igen.

Stjärnan, som nekar till att ha misshandlat en 19-årig man i Stockholm i juni, inledde med några väl valda ord till de samlade fansen.

– Jag vet att det här är en radioshow men ni vet vad jag vill se från er alla jävlar. Jag vill se er röja utav helvete, säger ASAP Rocky i micken.


Det dröjde inte länge förrän han gästades av rapparen Tyler, The Creator, som tydligt tog ställning för ASAP Rocky under tiden som han satt häktad. Artistkollegan har lovat att bojkotta Sverige, som han menar behandlat ASAP Rocky illa.

Av xenia alpkut - 12 augusti 2019 15:45

Ebolaepidemin skakar Kongo-Kinshasa. Fler än 1.700 personer har avlidit av sjukdomen sedan utbrottet började för snart ett år sedan. Under torsdagen sa Rwanda att de skulle stänga gränsen mot grannlandet – en uppgift som senare ändrades.
– Nu när sjukdomen nått miljonstaden Goma är det verkligen skarpt läge, säger Johan Ripås, SVT:s tidigare Afrikakorrespondent.

Gränsövergången vid staden Goma är en viktig knytpunkt mellan Rwanda och Kongo-Kinshasa. Johan Ripås har besökt den flera gånger i sin tidigare roll som Afrikakorrespondent för SVT och bevittnat folkströmningarna med egna ögon. Dels bedrivs handel här, dels passerar människor för att besöka släktingar och vänner.

Efter ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa, som krävt fler än 1.700 liv, meddelade Rwanda att de skulle stänga gränsen mot landet. Beskedet kom strax efter att en man avlidit av sjukdomen i staden Goma, där tre fall av ebola har konstaterats.

– Det blir allt kortare mellan ebolalarmen och det skrämmer livet ur Rwanda som är ett litet, tätbefolkat land med mycket rörlighet och handel över gränsen Mardrömmen är att det blir ett okontrollerbart utbrott i regionen, säger Johan Ripås, som nu är utrikesreporter på SVT, och benämner det som ”en potentiell katastrof”.


Senare under torsdagen, efter klockan 17 svensk tid, hävdade Rwandas hälsominister Diane Gashumba att gränsen mot Kongo-Kinshasa ”aldrig stängdes och inte är stängd”, rapporterar Reuters.


Av xenia alpkut - 12 augusti 2019 15:00


Molly Sandén hängde med Tim ”Avicii” Bergling på en av hans spelningar i Las Vegas.

Då insåg hon att turnélivet hade tagit hårt på världsstjärnan – och att det var tydligt att han inte mådde särskilt väl.

– Det fanns stunder då jag försökte fråga honom om det, men jag var för ung, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.


Molly Sandén, 27, gavs möjligheten att umgås med dj-stjärnan Tim ”Avicii” Bergling under inledningen av sin karriär. Vid ett tillfälle fick hon följa med honom till Las Vegas för att närvara vid en spelning. 

Och i ”Sommar i P1” berättar Molly Sandén om hur alla i Tim Berglings entourage fick en egen hotellsvit samt fri tillgång till hotellets minibar. Det som hon upplevde som lyx, var för Tim Bergling en plåga.

”Försökte fråga honom, men var för ung”

När hela gänget väntade på maten – så bestämde han sig i stället för att dra han sig undan.


– Han gjorde ofta så, drog sig undan. Det fanns stunder då jag försökte fråga honom om det, men jag var för ung. Jag hade inte verktygen, ingen av oss hade det. Det var tydligt att han inte mådde bra. Medan jag och hans vänner sprang runt och filmade oss själva i de fyra olika badrummen, och alla lyxiga överdrivna faciliteter i hans mastersvit på säkert 400 kvadratmeter, gick han direkt in i ett av sovrummen och släckte alla lampor, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.

Av xenia alpkut - 12 augusti 2019 14:07

ASAP Rockys ord från scenen – första konserten efter häktningen

Rapparen ASAP Rocky är tillbaka på scenen, efter att ha suttit häktad misstänkt för misshandel i Sverige under hela juli månad.

Natten till måndag svensk tid uppträdde ASAP Rocky på festivalen Real street fest i Kalifornien – och rapparen berättade om den tuffa tiden i Sverige från scen.

– Vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta, sa ASAP Rocky på scenen, skriver iHeart.


ASAP Rocky har återvänt till scenen, och genomfört sin första konsert sedan han satt häktad i Stockholm under en månads tid, misstänkt för misshandel.

Det var den andra augusti som den amerikanska rapparen släpptes från Kronobergshäktet efter en tre dagar lång rättsprocess i Stockholms Tingsrätt. Efter att ha suttit häktad sedan början av juli lämnade rapparen snabbt landet.

Natten till måndag svensk tid stod ASAP Rocky på scen igen för första gången sedan den omtumlande upplevelsen i Sverige, på Real street fest i Kalifornien.

Den amerikanska rapparen berättade om tiden i häktet inför den stora festivalpubliken, rapporterar iHeart, och det var en uppenbart tacksam ASAP Rocky som mötte fansen.


– Jag vill bara säga, att vad jag var med om var galet. Jag är så glad att vara här, ni kan inte fatta. Det var en läskig erfarenhet som gjort mig ödmjuk. Gud är god, sa ASAP Rocky från scenen.

 

 


https://www.expressen.se/noje/asap-rockys-forsta-framtradande-efter-haktningen-orden-om-sverige/


Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se