Alla inlägg under maj 2019

Av xenia alpkut - Fredag 24 maj 00:00

UPPDRAG GRANSKNING · Eddie Wagerland dog när han var sju månader gammal, efter att ha misshandlats av sin pappa. Några månader tidigare hade Eddie kommit in till sjukhuset med ett brutet lårben och läkare larmade redan då om att han blivit misshandlad. Trots det lade socialtjänsten ner sin utredning. Sju veckor senare slutade Eddie andas.

Rebecca Wagerland, 24 år, håller fram sin mobiltelefon. I en videosnutt skrattar hennes son Eddie, med mos i hela ansiktet.

– Han charmade alla med sitt leende, han var oftast jätteglad och busig.

På hennes väggar sitter bilder på Eddie.

– Jag vill att han ska vara med hela tiden. Han är en del i familjen och han ska alltid vara ihågkommen.

“Jag var dum nog att inte fatta”

Rebecca och Eddies pappa hade varit tillsammans ett drygt år när hon blev gravid. Den 9 december 2015 föddes Eddie på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Några dagar senare kom familjen hem från BB. Strax därpå skedde en första, mindre olycka när pappan var ensam med honom.

Eddie fick ett sår på läppen, enligt pappan hade hans huvud ramlat mot en knapp på pappans skjorta.

– Jag var dum nog att inte fatta, jag trodde ju inte att det var med mening, säger Rebecca.

Hade du sett några våldstendenser hos honom?

– Inte mot personer. Han blev sur ibland och slog på saker, typ på mobilen eller bildörren. Aldrig på någon person.

Läkare gjorde orosanmälan

En dryg månad senare bytte pappan blöja på Eddie. Rebecca låg i sängen och slumrade, då hon plötsligt hörde ett illvrål. När hon såg Eddie på skötbordet, hängde ett av hans ben lealöst. Lårbenet hade brutits av.

– Jag tycker fortfarande att det är ofattbart att det har hänt, att det kan hända en själv. Det är sådant man läser om på nyheterna, säger hon.

Läkaren som behandlade Eddies benbrott heter Jacques Riad och forskar på lårbensbrott. Han bedömde att Eddie blivit utsatt för misshandel och gjorde en orosanmälan till socialtjänsten i Götene kommun, där familjen bodde.

 
ANNONS
Av xenia alpkut - Fredag 24 maj 00:00

Kina bedriver en offensiv propagandakampanj särskilt mot Sverige. Det anser Björn Jerdén, forskare vid Utrikespolitiska institutet, som även menar att Kina har ett stort inflytande i FN. Det blev tydligt när en FN-konferens i Stockholm nyligen ställdes in med kort varsel, efter påtryckningar från Kina. 

SVT Nyheter avslöjade nyligen att ett stort FN-evenemang om mänskliga rättigheter i Stockholm ställdes in några timmar innan mötet skulle börja. Den svenske bistånds- och utvecklingsministern, Peter Eriksson, skulle ha medverkat tillsammans med 250 inbjudna gäster.

Det var FN:s utvecklingsorgan UNDP i Norden som ordnat eventet på Fotografiska museet. 

Där skulle även utställningen ”We have a dream” visas med bland annat bilder av den religiöse ledaren Dalai Lama och den regimkritiske kinesiske konstnären Ai Weiwei. De fanns även med på bild i den inbjudan som skickades till alla ambassadörer.

 
ANNONS
Av xenia alpkut - Torsdag 23 maj 18:50


Tittarsiffrorna var stabila när Sverige för andra året i rad fick en kalldusch i Eurovision.


Nästan 2,6 miljoner svenskar såg John Lundviks besvikelse över telefonrösterna – lika många som såg Benjamin Ingrosso placeras 23:a av Europapubliken förra året.

Av xenia alpkut - Torsdag 23 maj 18:30


miljöar-bete till en ny nivå.

– Det gäller både innehållet och förpackningen, säger Mats Hagwall, Scientific & Regulatory Manager för Barnängen.Barnängen har funnits i 150 år och varumärket har för flera generationer blivit synonymt med natur-ligt vårdande produkter. Hållbarhet har också länge varit ett prioriterat område och miljötänket finns med i hela kedjan – från produktion till färdiga produkter.


Snällt mot huden

Nu har miljöarbetet lett fram till en helt ny serie bestående av tre duschgeler och två handtvålar som doftar av frisk havsalg, mjuk bomull och ljuv ringblomma. Produkterna har ett hudvänligt pH-värde för att ta extra bra hand om din hud, och alla produkterna i serien är miljömärkta, veganska och vårdande.


Klarar hård miljömärkning

EU-Blomman, eller EU Ecolabel, är en av världens främsta miljömärkningar. Det är en Typ 1-märkning, som bland annat baseras på hela produktens miljöpåverkan, att kraven skärps kontinu-erligt och att kraven fastställs av en oberoende tredje part.

– De handlar bland annat om att använda de ingredienser som tillåts enligt EU-Blomman och hur de använda produkterna kan tas om hand om i avloppshanteringen, det vill säga om de är lättnedbryt-bara. För förpackningen handlar det om vilka förpackningsmaterial man använder och att man inte använder mer förpackningsmaterial än vad som behövs för att leverera produkten till konsumenten, förklarar Mats Hagwall.


 

Av xenia alpkut - Torsdag 23 maj 18:30


Efter Nöjesbladets påtryckningar: Nu korrigeras resultatet för 20 länder – Lundvik slutar femmaFel poäng delades ut under Eurovision-finalen.

Efter påtryckningar från Nöjesbladet går nu EBU ut och korrigerar misstaget – vilket gör att John Lundvik slutar femma i tävlingen.

”Vi beklagar djupt att det här felet inte identifierades tidigare”, skriver EBU i ett uttalande.


Efter påtryckningar från Nöjesbladet går Eurovision-arrangören EBU nu ut med att ett stort misstag begicks under finalen i lördags. Fel poäng delades ut i direktsändningen, till totalt 20 länder.

Nu korrigeras därför resultatet. Ändringen leder till att Nordmakedonien och inte Sverige blir jurygruppernas vinnare, men samtidigt slutar John Lundvik och ”Too late for love” på en femteplats istället för sjätteplatsen och knuffar därmed ner Norges Keiino en placering.

 

Vitryska juryn sparkades – sen gick det fel


Misstaget började med att Vitrysslands jury sparkades inför finalen efter att medlemmarna hade avslöjat hur de hade röstat i sin semifinal. De vitryska poängen ersattes istället av ett så kallat aggregerat resultat, en sammanvägning av andra länders jurypoäng, baserat på länder som traditionellt sett brukar rösta snarlikt med Vitryssland.


Det var här det gick fel. För de poäng som delades ut i lördags liknande inga annan jurypoäng. Bland annat gavs 12:an till Israels bidrag, en låt som inte fick några andra poäng från jurygrupperna över huvud taget.

 

Av xenia alpkut - Torsdag 23 maj 13:37


  

 


Skådespelaren Andrew Hall har dött, rapporterar The Sun.

Han blev 65 år gammal.

Andrew Hall dog på måndagen efter en kort tids sjukdom, rapporterar The Sun.

Hans död bekräftades av en av hans talespersoner på Twitter.

Under åren hann skådespelaren medverka i en rad brittiska tv-serier och har även jobbat bakom kameran som producent.

Han var mest känd för sin medverkan i BBC:s ”Butterflies” som visades under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

I långköraren ”Coronation Street” spelade han under en period karaktären Marc Selby.

Serien började sändas redan 1960 och den 17 maj i år visades det 9 773:e avsnittet.

Andrew Hall blev 65 år.

Av xenia alpkut - Onsdag 22 maj 20:00

 

 

Han insjuknade efter en festivalspelning i fredags.

Sångaren och musikern Jake Black, som skrivit ledmotivet till ”The Sopranos”, fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Vi har förlorat en fantastisk och unik frontman, hans följare har förlorat sin favoritpredikant. Vila i frid Jake, borta men aldrig bortglömd, säger bandkollegan Nick Reynolds till Sky News.


Sångaren och musikern Jake Black dog på tisdagen och dödsorsaken är fortfarande okänd, skriver Sky News.

Black var med och bildade gruppen Alabama 3 tillsammans med bandkollegan Rob Spragg 1995 och det var efter en spelning med bandet på Highest Point-festivalen i Lancaster i nordvästra England som han insjuknade.


Av xenia alpkut - Onsdag 22 maj 18:00


Kristin Kaspersen lyckades ta sig direkt till semifinal i ”Let's dance”, efter en vågad tango där hon trotsade förbudet om att vara upp och ner efter sin blodiga skada.


I publiken stöttades profilen av sonen Leon – och efteråt kunde Kaspersen inte hålla tårarna tillbaka av sonens gest.


– Det betyder så mycket, säger Kristin Kaspersen och torkar tårarna.Det blev en spännande kvartsfinal i ”Let's dance”, där Magdalena Forsberg och Linnea Claesson tvingades mötas i en duell med en andra dans för att avgöra vem som skulle gå vidare.

Kristin Kaspersen lyckades ta sig vidare direkt till semifinal tillsammans med danspartnern Calle Sterner, efter att ha briljerat i en tango – bara en vecka efter att hon slagit upp huvudet i en blodig dansolycka.

TV4-profilen väljer att ha pannband i håret för att dölja plåstret och såret som är sytt med nio stygn.

– Ni får vänja mig vid att se mig med pannband. Så här vill man inte se ut, säger Kristin Kaspersen och visar sin omplåstrade panna under bandet.

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se