Alla inlägg under maj 2019

Av xenia alpkut - 4 maj 2019 11:00


Lance Hedman Graaf var nära att få lämna i kvällens ”Let’s dance”.

När sändningen sedan tog slut och de andra deltagarna minglade syntes han inte till.

Nu avslöjar danspartnern Linn Hegdal vad som egentligen hände.

Lance Hedman Graaf, 18, hyllades av juryn för sin jitterbugg i kvällens ”Let’s dance”.

Men när det sedan blev dags att redovisa tittarrösterna hamnade han på trappan tillsammans med Thomas Ravelli, 59, och var farligt nära att få lämna tävlingen.

När deltagarna direkt efter programmet samlades för att mingla och svara på frågor syntes han inte till.

– Han åkte hem direkt. Han är sjuk och det har varit en lång dag så han behövde åka hem och vila, säger danspartnern Linn Hegdal.

”Är helt under isen”

Mamma Magdalena Graaf, 43, skrev tidigare under dagen om sonens sjukdom på Instagram.

”I kväll behöver Lance all den support han kan få. Han har bihåleinflammation, halsfluss och är helt under isen”, skrev hon.


ANNONS
Av xenia alpkut - 3 maj 2019 16:51

Robin Bengtsson riskerar att bli tråkig och Linnéa Claesson kan bli veckans hit – men Magdalena Forsberg har höga förväntningar på sig.

Här låter vi ”Let's dance”-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i fredagens veckofinal.

I över hundra år har pardans varit direkt kopplat till de olika ungdomskulturer som växt fram under olika decennier. Ungdomskulturer omfattar musik och kläder samt känslor för de olika förändringar som skedde i samhället just då. En av de grenar som haft den största påverkan på flera olika ungdomskulturer är swingdans och i kväll dedikerar vi ett helt program till just de danserna. Varje par kommer att tävla med två olika danser. Den första har de blivit tilldelade; en av de olika swingdanserna som de skall gestalta i en showdansform. För att göra det svårare för dem är veckans tema klassfesten. Samtidigt som de utför dansen skall de koppla den till deras ungdomsresa. Med deras egen låt, dans och tolkning skall de genomföra en i största mån felfri koreografi som visar hur mycket de har lärt sig. Som andra dans skall alla par upp på golvet samtidigt till samma låt och dansa jive.

ANNONS
Av xenia alpkut - 3 maj 2019 16:38


Lasse Kronér återvänder till SVT med ett nytt sommarprogram.

I sommar leder han nysatsningen ”Kronér med gäster” som kommer att sändas fem lördagar med start i augusti.

– Det är helt nytt, säger Kronér.

Här är Lasse Kronér tillbaka i rutan


 december gick SVT ut med att Lasse Kronér, 56, gör en ny säsong av ”Doobidoo” i höst, men nu står det klart att han gör comeback i kanalen redan i sommar.

Fem lördagskvällar, med start 3 augusti, kommer SVT att sända ”Kronérs sommargäster”, där Lasse Kronér bjuder in fem gäster till en ö i Göteborgs skärgård för intervjuer och musik, under ledning av husbandets Per Hovensjö.

När Nöjesbladet når Lasse Kronér är han precis på väg till en inspelning:

– Jag ska iväg och banda ”Doobidoo” precis, så det är tusen saker, jag ska åka om en minut, säger han.


TV
Av xenia alpkut - 3 maj 2019 13:00En polispatrull skulle avhysa ett störande gäng från Resecentrum i Skövde.

Då svarade en av männen med att dunka den civilklädda polismannens huvud i stengolvet så han blev medvetslös och fick flera tänder utslagna.

Mannen dömdes idag för grovt våld mot tjänsteman och grov misshandel.Det var i oktober 2018 som en man i 30-årsåldern skulle avvisas från Resecentrum i Skövde efter att en busschaufför larmat om att flera personer betett sig stökigt.

I samband med att den första patrullen anländer till platsen misshandlas en av de två civilklädda polismännen.

Misshandeln var så grov att polismannen slogs medvetslös och fick flera tänder utslagnaefter att hans huvud bland annat dunkades mot stengolvet.

Polismannen fick även motta upprepade stampningar mot nacke och rygg.


Kunde fått livshotande skador

Enligt intyg från rättsläkare utsattes polismannen för sådan typ av våld mot huvudet som kan ge livshotande skador och ”inte sällan leder till döden.”

Händelsen dokumenterades av övervakningskameror, vilket Aftonbladet tidigare skrivit om.

På fredagen meddelades dom i ärendet av Skaraborgs tingsrätt.

Den nu 31-årig mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för grovt våld mot tjänsteman, grov misshandel och våldtäkt.

Enligt domen hade mannen och hans sällskap redan före händelsen varit störande, och hade därför en mental beredskap för att ett ingripande kunde ske.

Mannen har tidigare uppgett i förhör att han generellt har väldigt dåligt minne på grund av gamla skador från thaiboxning och missbruk och att han sedan en månad tillbaka även tagit paus med sin psykosmedicin.

Polismannen: Har hjärntrötthet

Trots sin allvarliga psykiska störning och berusningsgrad anser tingsrätten dock att den mentala beredskapen och polismännens uppträdande gjorde att mannen hade uppsåt till att det var en polisman som han misshandlade.

Mannen dömdes också för att den 3 december samma år ha våldtagit en kvinna i hennes hem.

Polismannen får ett skadestånd på 36 250 kronor och kvinnan 140 400 kronor.

Aftonbladet har tidigare pratat med den skadade polismannen, som då berättade att han, snart fem månader efter händelsen, fortfarande är sjukskriven.

– Det är på grund av hjärnskakning... Jag har en hjärntrötthet, säger han.Av xenia alpkut - 3 maj 2019 00:00

BORLÄNGE. Fia Román, 37, har sjukdomarna ALS OCH MS.

Mot alla odds väljer hon att fokusera på livet som mamma till fyraåriga Freja och att leva livet så aktivt som det bara går.

– Jag vill ha kul och tror att den mentala inställningen kan hjälpa mig att leva längre, säger hon.


Sofia Román, eller Fia som hon vill bli kallad, lever med två allvarliga neurologiska diagnoser. 

Men hon är också en småbarnsmamma som är nyfiken, levnadsglad och ständigt på jakt efter nya utmaningar. Som blir rastlös när inget händer och älskar att ”flänga runt”.

– Jag vill inte låta sjukdomen vinna över mig. Istället vill jag hela tiden utmana mig själv och göra det som andra kanske inte tror är möjligt, säger Fia.

Fingret blev krokigt 

De första symtomen, för 15 år sedan, började med att ett finger blev krokigt. Fia hade problem att gå i trappor och tufft med finmotoriken.

Bara 24 år gammal fick hon diagnosen ALS.

– Jag tänkte direkt att det var något allvarligt fel fast läkaren trodde först att det var psykiskt, säger hon.

Beskedet var en stor chock. Första tiden stängde Fia och maken Mats in sig och bara grät tillsammans.


Jag tänkte att det var kört, att jag skulle dö och speciellt den första sommaren var väldigt tung, säger hon.

Men livet gick vidare. Paret byggde hus, gifte sig och när sjukdomsförloppet började sakta ner bestämde de sig gemensamt för att försöka skaffa barn.

– Jag ville det mer än någonsin. Jag mådde så bra och hade börjat vänja mig vid livet som sjuk, säger Fia.

”Freja är det bästa som hänt mig”

Freja föddes i oktober 2014 med hjälp av kejsarsnitt. 

– Det var magiskt, ännu bättre än jag hade trott och inte alls jobbigt.

I dag är dottern fyra år. En glad och öppen tjej med stark vilja som trots att hon vuxit upp med många assistenter i hemmet, vet exakt vem som är hennes mamma. Hon kryper gärna upp i permobilen och myser en stund i Fias knä.


Av xenia alpkut - 2 maj 2019 15:00

Efter att ha dolt sin bulimi i flera år triggades ätstörningen i gång i ”Biggest loser”, i kvällens avsnitt tvingas Lisa van Ginhoven hoppa av.

Ett beslut som gjorde henne förkrossad – nu berättar tv-profilen om kampen för att bli frisk.

– Det går väldigt mycket långsammare än vad jag trodde, säger hon.


I ”Biggest loser – sista utvägen” tävlar 14 deltagare om att gå ner mest i vikt. I kvällens avsnitt väljer lärarstudenten Lisa van Ginhoven, 25, att lämna inspelningen på Ekolsunds slott. 

Det var efter ett träningspass som deltagaren berättade för tränaren Pischa Strindstedt, 32, att hennes tidigare bulimi börjat göra sig påmind. 

– Den här problematiken är bortom ”Biggest loser”, sa Pischa Strindstedt.


Läkare och psykolog kopplades in

Produktionen tog situationen på allvar. Tillsammans med Lisa van Ginhoven togs beslutet att det var omöjligt att vara kvar.

”Vi kände inte till Lisas bakgrund med ätstörningar när vi startade inspelningarna. När problematiken kom upp under inspelningen förklarade Lisa att hon sedan länge slutat hantera stress på det sättet och att hon därför inte trodde att det var något hon behövde dela med sig av till oss i castingprocessen”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent, i ett mejl och fortsätter:

”När hon sedan började få dessa symtom på slottet fattade vi beslutet ihop med läkare och psykolog att hon behövde lämna programmet för att få hjälp på hemmaplan. Hälsan kommer alltid först och det är högsta prio att alla deltagare mår bra. 'Biggest loser' är en stor utmaning och det är en otroligt tuff resa våra deltagare startar på slottet för ett livslångt hälsosammare liv.” 


”Ledsen och förbannad”

När Lisa van Ginhoven berättade om beslutet för gruppen så gick det inte att hålla tårarna borta.

– Det är något av det jobbigaste jag har behövt göra. Jag var förbannad och ledsen eftersom jag egentligen inte ville lämna, och jag kände mig även väldigt besviken. Jag var inte alls beredd på att min kropp och mitt psyke skulle reagera så på upplevelsen på slottet. Men jag visste även att jag inte kunde vara kvar med tanke på hur jag mådde psykiskt, säger hon.

Tv-profilen har dolt sin ätstörning för alla under flera års tid. Men efter inspelningen har hon berättat för sina nära och kära.

– I början stängde jag ute alla förutom min pojkvän, men med hans hjälp så vågade jag öppna upp mig för mina vänner och min familj. Alla har varit ett otroligt stöd för mig och hjälper mig varje dag. Men jag vet att det är svårt för dom att veta vad de ska göra då jag även måste vara villig att söka hjälp själv, säger hon.


”Har tyvärr fortfarande problem”

Lisa van Ginhoven har fortfarande kontakt med de andra deltagarna hon lärde känna på Ekolsunds slott, och kämpar för att bli frisk.

– Jag önskar att jag hade kommit längre när det kommer till att bearbeta allting, men det går väldigt mycket långsammare än vad jag trodde. Jag mår okej i dag men inte lika bra som jag trodde efter så här lång tid efter programmet och jag får fortfarande dippar ofta där jag mår väldigt dåligt, säger hon.

– Jag har tyvärr fortfarande problem med att hitta andra sätt att bearbeta stress och ångest med än att spy, men hoppas att jag snart kan säga att jag har det under kontr.

Av xenia alpkut - 2 maj 2019 14:15


Det blev skrik och jubel under morgonens Trisskrap i ”Nyhetsmorgon”.

Elvabarnsmamman Annica Einarsson Dannberg skrapade nämligen fram hela 2 500 000 kronor. 

– Åh herregud! Oj oj oj. Över förväntan. Jag var ju införstådd med hundra tusen och bara där är en enorm glädje, säger vinnaren i ”Nyhetsmorgon”


Under torsdagens Trisskarp i ”Nyhetsmorgon” var elvabarnsmamman Annica Einarsson Dannberg, 38, från Kungsgården på plats i studion.


Steffo Törnquist och Jenny Alversjö var fascinerade över Trisskraparens familjekonstellation och frågade hur man får ihop vardagspusslet. 


Annica Einarsson Dannberg berättade bland annat att familjen så fort de ska färdas någonstans måste använda sig av minst två bilar.


– Allt kostar ju. Jag förstår att du måste blivit överlycklig när du skrapade fram tre tv-apparater, säger Jenny Alversjö samtidigt som hon och kollegan Steffo Törnquist håller tummarna.

Av xenia alpkut - 2 maj 2019 13:30

Efter protesterna: Nu slår John Lundvik tillbaka.

Han har aldrig tvekat över att resa till Israel för att tävla i Eurovision song contest.

– Jag tycker att de är lite trångsynta för det här handlar om att förena folk, inte bojkotta, säger han.

John Lundvik, 36, skakar av sig kritiken från de som tycker att Sverige och SVT borde bojkotta Eurovision song contest i Israel.

Sedan segern i Melodifestivalen har han laddat inför Europafinalen genom repetitioner, och intervjuer. Han har deltagit i en stor Eurovision-fest i London och varit i Tel Aviv och spelat in sitt artistvykort.

Men också stålsatt sig inför tuffa frågor från de som ifrågasätter att Sverige borde delta i tävlingen.

– Jag har förberett mig på en del politiskt kniviga frågor som jag och mitt team tror kommer dyka upp, säger John Lundvik.

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se