Alla inlägg under maj 2019

Av xenia alpkut - Måndag 6 maj 00:00

 

 

Läderkoraller (Alcyoniidae) är ett namn som syftar på många olika koraller.

Arter av läderkoraller används ofta för att göra rent i akvarium och behöver inte lika mycket ljus som andra koraller. Korallen ändrar ofta färg beroende på hur mycket ljus de får på sig. De livär sig oftast på alger man kan även äta plankton. Läderkoraller är mycket tåliga och därför en bra korall att ha i sitt första akvarium.

Läderkorallen drar ibland in sina polyper och bildar ett slemlager över sig själva. De stöter senare bort slemlagret och man bör ta bort slemmet så snabbt som möjligt då det här kan förstöra vattenkvalitén. Man tror att korallerna gör det här för att förhindra att alger börjar växa på korallen.

ANNONS
Av xenia alpkut - Måndag 6 maj 00:00

Kina, officiellt namn Folkrepubliken Kina, är det till ytan största landet i Östasien och världens folkrikaste land med 1,4 miljarder invånare.[6]


Kina har landgräns mot MongolietRysslandNordkoreaVietnamLaosMyanmarIndienBhutanNepalPakistanAfghanistanTadzjikistanKirgizistan, och Kazakstan, och har havsgräns mot Nordkorea, SydkoreaJapanTaiwanFilippinernaMalaysiaBrunei och Vietnam.7

 

Landet är en socialistisk folkrepublik som styrs av Kinas kommunistiska partiunder ett enpartisystem och utövar jurisdiktion över 22 provinser, 5 autonoma regioner (Inre MongolietTibetXinjiangNingxia och Guangxi), 4 städer (PekingTianjinShanghai och Chongqing) och 2 särskilda administrativa regioner (Hongkong och Macao). Peking är landets huvudstad.

ANNONS
Av xenia alpkut - Måndag 6 maj 00:00

Palestina (arabiskaفلسطينFilasṭīn, av grekiskans Παλαιστίνη; latinPalæstinahebreiskaפלשתינה, Palestina; syriskaܦܠܫܬ,  Falasṭīn, Filisṭīn) är en geografisk region som omfattar området mellan Medelhavet och Jordanfloden jämte andra närliggande områden.

Namnet Palestina härrör ursprungligen från Filisteen, ett kustområde vilket enligt Bibeln ungefär motsvarar dagens israeliska kust och Gazaremsan.[1] Den romerske kejsaren Hadrianus försökte efter flera uppror att slutgiltigt kuva judarna och om möjligt utplåna deras hemland varför han år 135 gav det område som tidigare utgjort provinsen Judeen(Juda och Benjamins stammars område) namnet Palæstina (latiniserad form av Filisteen). Namnet "Palestina" kom därför genom romarna att bli det allmänt använda på området. Namnet var dock väletablerat sedan länge och användes bland annat på grekiska (åtminstone sedan 400-talet f.Kr., bland annat av Herodotos), också av judarna.[2]

Av xenia alpkut - Söndag 5 maj 18:52

 

Ett passagerarplan av märket SSJ-100 har fattat eld när det nödlandade på Moskvasflygplats Sjeremetevo.

Passagerare hoppade ut från planet.

Mer än tio personer har skadats, uppger rysk räddningstjänst.

Planet lyfte på väg mot Murmansk, men hamnade kort därefter i en nödsituation och återvände till Sjeremetevo. Vid landningen klockan 16:40 svensk tid fattade planet eld, uppger nyhetsbyrån Tass.

– Planet brinner i hela sin längd. Passagerare hoppade ut på landningsbanan, uppger en källa för Tass.

Planet är ett regionalt flygplan med kapacitet för 75 till 95 passagerare.

 

 

Av xenia alpkut - Söndag 5 maj 18:38

Under fredagens ”Let’s dance” drabbades Lance Hedman Graaf plötsligt av en blackout.

Nu berättar han vad det var som fick honom att tappa fokus.

– Jag sa till Linn efter typ fem sekunder: ”Vad håller jag på med? Jag har ingen aning om vad jag gör”, säger han.I

Det höll på att sluta illa för Lance Hedman Graaf, 18, i fredagens ”Let’s dance”.

Av juryn fick han näst lägst poäng av samtliga tävlande.

Och kanske berodde det låga resultatet på att han mitt i dansuppträdandet drabbades av en blackout.

– Jag kom ner på dansgolvet och såg min brorsa, han kollade på mig och garvade lite. Jag såg min mamma. Allihopa var här. Då fick jag lite så här... Jag ska försöka vara lite cool nu, säger han.

Sedan svartnade det för Lance.

– Jag sa till Linn efter typ fem sekunder: ”Vad håller jag på med? Jag har ingen aning om vad jag gör”.

”Fortsätt dansa och var tyst”

Linn Hegdal, 23, lyckades tack och lov rädda situationen.

– ”Fortsätt dansa och var tyst”, säger Lance och imiterar danspartnern samtidigt som han lägger armen runt henne.

Trots den obehagliga upplevelsen verkar han efter programmet ha repat sig väl.

– Det var kul att ha en blackout. Nu vet jag var folk menar när det säger att de haft en blackout. 

Familjen välkomna tillbaka

Trots att det var familjen i publiken som fick Lance att tappa fokus menar han att de är välkomna tillbaka även nästa vecka.

– Det är bara jag som måste komma in i ”bubblan”. Som Sandy i ”Svampbob”. Som en rymdhjälm. Vi ska ta på oss hjälmen tillsammans och gå in i bubblan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Av xenia alpkut - Söndag 5 maj 14:39


Andreas Weise är årets vinnare av ”Stjärnornas stjärna”.

Nu berättar han om draget han tror charmade tv-tittarna.

– Det blev väldigt emotionellt. Jag tror det gick fram i rutan, säger han.Under våren har Mariette Hansson, 36, och Andreas Weise, 32, tagit sig an en rad olika musikgenrer som hiphop, hårdrock och opera.

I finalen tävlade de i tre moment: en låt som expertpanelen bestämt, en repris av tittarnas favoritlåt från säsongen och som avslutning en låt de fått välja själva.


Tillslut stod det klart att Andreas Weise med 59 procent av rösterna gick segrande ur sångstriden och alltså kan titulera sig vinnare av ”Stjärnornas stjärna” 2019.

Han säger att han ser vinsten som en form av revansch.


– Jag känner att jag har jobbat mycket i motvind och det har varit jävligt jobbigt när man besitter sång- och artistvilja, och uppenbarligen talang, och känner att man inte får visa det. Här känner jag att jag fått en repsons och ett kvitto på att folk ser vad jag kan göra, säger han.


Av xenia alpkut - Lördag 4 maj 17:38

 


Tobias Forsberg skadade sig allvarligt i vintras.
Nu talar han ut om sitt tillstånd i ett känslosamt inlägg på Instagram.
”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar”, skriver Forsberg på Instagram.

Det var i machen mot Almtuna hemma i Tegera Arena den 26:e februari som Tobias Forsberg drabbades av en allvarlig skada. Forwarden dundrade olyckligt in i sargen med huvudet före och blev länge liggandes på isen.

Allvarlig nackskada

Forsberg fördes till sjukhus i ambulans och det visade sig att han fått en allvarlig nackskada som följd. Sedan dess har 30-åringen vårdats på sjukhuset i Uppsala och genomgått operation.Sedan den allvarliga olyckan har rapporterna kring Forsbergs tillstånd varit fåordiga.

Tobias Forsberg om allvarliga skadan

Senast när Leksand blev klara för spel i SHL skickade han en hälsning till sin lagkamrater.

Under lördagen publicerade Forsberg ett långt inlägg på sin Instagram-sida, samt Leksands hemsida, där han berättar mer om sitt tillstånd.

31-åringen skriver att han skadan har gjort så att han är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i fingrarna.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol”, skriver Forsberg.


Tobias Forsberg: ”Ni är guld värd”

Leksands IF meddelar att man kommer sätta upp en insamlingsstiftelse i namnet ”Tobias Forsberg” där samtliga medel går oavkortat till hans rehabilitering och framtid.

Denna kommer startas upp i maj månad.

Avslutningsvis tackar Tobias Forsberg för det stora stödet han fått från familjen, spelare, supportrar och hela hockey-Sverige.

”Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig. Allt det här, alla hälsningar och tifon, meddelanden på sociala medier och omtanke överallt ifrån har varit ett stort stöd när jag har känt mig som svagast. Tack. Och ett minst lika stort tack till all vårdpersonal som har tagit hand om mig. Ni är guld värd. Tack!”, skriver Forsberg.Tobias Forsberg om allvarliga skadan

Senast när Leksand blev klara för spel i SHL skickade han en hälsning till sin lagkamrater.

Under lördagen publicerade Forsberg ett långt inlägg på sin Instagram-sida, samt Leksands hemsida, där han berättar mer om sitt tillstånd.

31-åringen skriver att han skadan har gjort så att han är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i fingrarna.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol”, skriver Forsberg.

Stöttats av hela hockey-Sverige

Hela hockey-Sverige har visat sitt stöd för Forsberg, som har hyllats på flera arenor runt i hela Sverige.

Flera supporterklubbar till rivaliserande lag har även skapat diverse tifon och banderoller för att visa sitt stöd för forwarden.


https://www.sportbibeln.se/hockey/tobias-forsbergs-egna-ord-om-otacka-skadan-jag-ar-forlamad-nedanfor-brostet/?utm_source=sportbibeln&utm_medium=notification&utm_campaign=notifications

Av xenia alpkut - Lördag 4 maj 11:00

Sex danspar har blivit fem.

I kväll tog sagan till sist slut för Thomas Ravelli och Jasmine Takács, som fick lämna ”Let’s dance”.

– För mig känns det ganska bra ändå eftersom jag startade på så låg nivå jämfört med de andra. Det känns som om jag har spelat i en annan division, säger han.emat i kvällens fredagsfinal av ”Let’s dance” var ”klassfest” och på schemat stod swingdans. Förutom de individuella framträdandena möttes paren även i en swing-a-ton.

Årets första triss i tior från juryn kammade Kristin Kaspersen och Calle Sterner hem för sin boogie woogie. Nästan full pott blev det även för Linnéa Claesons och Jacob Perssons lindy hop – paret fick nöja sig med 29 av 30 möjliga jurypoäng.

Men de tog sedan revansch i den efterföljande danstävlingen, där alla paren ställdes mot varandra samtidigt på dansgolvet, som de vann före Kristin och Calle.


Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se