Direktlänk till inlägg 8 januari 2019

Publicerad 7 jan 2019 Tillsammans mot cancer” ” i TV4.

Av xenia alpkut - Tisdag 8 jan 16:53


 


På måndagens  Publicerad 7 jan 2019 

 

"Tillsammans mot cancer"-gala i TV4 är döttrarna Kristin Kaspersen och Monica Svensson på plats för att hedra sin mamma och alla andra som dött i sjukdomen.

– Det är inte bara vår mamma som har lämnat, det är även andra mammor, pappor och barn. Jag tror vi tar med oss mycket kärlek, säger Monica Svensson.


Två som förra året förlorade en familjemedlem till cancer är Barbo "Lill-Babs" Svenssons döttrar Kristin Kaspersen och Monica Svensson som är på plats på galan.

– Vi har hängt ihop hela eftermiddagen. Det känns bra, att man är tillsammans, säger Monica Svensson.

– Vi delar samma tankar, och samma känslor. Så det är jätteskönt att vara här med syrran, håller Kristin Kaspersen med.

Folkkära underhållaren Lill-Babs gick bort den 3:e april förra året efter en tids cancer. Dottern Monica Svensson och hennes syster vill stötta alla som har förlorat en närstående till sjukdomen.

– Ja, både på mamma och alla andra. Det är inte bara vår mamma som har lämnat, det är även andra mammor, pappor och barn. Jag tror vi tar med oss mycket kärlek.

 

Kaspersens förhoppning : "Alla kan vara med"

Under kvällen kommer Kristin Kaspersen hålla tal å systrarnas vägnar, och hoppas att svenska folket går ihop och skänker mycket pengar till ändamålet.

– En fin kväll, där alla kan vara med och hjälpa till. Så vi får en cancerfri värld snart, säger Kristin Kaspersen.

Lill-Babs tredje dotter, Malin Berghagen, kunde inte vara på plats på galan i Stockholm, då hon är utomlands. Men Berghagen är med i tanken, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

"Ikväll är det ”Tillsammans mot cancer” galan. Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag och min storasyster Monica ska gå, Malin är i Costa Rica men nära och med oss. Precis som våra barn och barnbarn" skriver Kristin Kaspersen på Instagram.Det var 2015 som Bengt Magnusson själv drabbades av den ovanliga sjukdomen testikelcancer, han går på kontroller och röntgas fortfarande regelbundet.

– Jag drabbades av en av de cancerformer där forskningen har gjort rejäla framsteg, säger han.


 leder den nya programledarduon Soraya Lavasani, 36, och Bengt Magnusson, 68, galan ”Tillsammans mot cancer” i TV4. 


Det övergripande syftet med kvällen är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden och bidra till forskningen. Sändningen kommer bjuda på reportage varvat med framträdanden av folkkära artister. Enligt Bengt Magnusson blir det en kväll fylld av starka känslor.

 


Bengt Magnusson drabbades av ovanlig cancer

Det var 2015 som Bengt Magnusson själv drabbades av den ovanliga sjukdomen testikelcancer. 

Nyhetsankaret var på sjukhus av andra skäl när läkarna gjorde upptäckten. Magnusson genomgick operation och därefter behandling med cellgifter. Han går fortfarande på regelbundna återkontroller.

– Jag kontrolleras två gånger om året fortfarande. Lilla höstkollen är blodprover, och på vårkanten görs även datortomografi för att kolla att det är schyst, säger han.

Bengt Magnusson menar att han hade ”turen” att drabbas av en cancerform med goda prognoser.


– Jag fick av en av de cancerformer där forskningen har gjort rejäla framsteg. 95% överlever en testikelcancer. De flesta överlever också i allmänhet bröstcancer och prostatacancer i prostatacancer i dag, säger han.

 

 

Bengt Magnusson: så ska vi besegra cancer

TV4-profilen berättar att cancerforskningen gör stora framsteg, nu uppmanar han alla att stötta Cancerfonden så att ytterligare medel ges till forskning.

– Läkarna har fått ytterligare ett verktyg som de inte hade för några år sedan: immunterapin som har visat sig fungera utomordentligt på malignt melanom och lungcancer till exempel. Upptäckten fick Nobelpris förra året, och kommer utvecklas mer. Nu gäller det att hitta det som kan vända utvecklingen för de cancerformerna med sämre prognoser, säger han.


För underhållningen står bland andra Peter Jöback, Lisa Ekdahl, Jonas Gardell. Scenen gästas också av Sven Melander, Ola Rosling, LaGaylia Frazier, Shirin och Albin Lee Meldau. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 19 mars 00:00

Nötallergi och jordnötsallergi är några av de vanligaste allergierna i världen och de debuterar ofta i skol- eller förskoleåldern. I Sverige är ungefär fem procent av alla barn mellan 4-18 års ålder allergiska mot nötter eller jordnötter och det är n...

Av xenia alpkut - Tisdag 19 mars 00:00

  Nötallergiker har lärt sig att undvika viss mat och anpassat sina liv efter sin allergi. Det är inte konstigt – en allergisk chock kan innebära stort obehag och i värsta fall leda till dödsfall. Men nu visar forskning att många som trott at...

Av xenia alpkut - Tisdag 19 mars 00:00

Nötallergi är en av de vanligaste allergierna. Det betyder helt enkelt att man inte tål nötter. Allergin kan både innebära att man inte kan äta nötter och i allvarligare situationer kan man inte ens andas in då det finns nötter i närheten.  Man kan...

Av xenia alpkut - Måndag 18 mars 17:40

Terroristen som anklagas för dåden som kostade 50 människoliv i Nya Zeeland köpte fyra av sina vapen genom postorder. David Tipple, ägare till vapenkedjan Gun City i Nya Zeeland, säger att det var hans affär som sålde vapnen. – Jag och mina...

Av xenia alpkut - Söndag 17 mars 20:00

  De två poliser som grep den misstänkte terroristen Brenton Tarrant i Nya Zeeland befann sig i området av en slump. Deras bestämda, omdömesgilla och erfarna agerande hyllas av deras chefer.– Jag är förvånad över hur lugna och fattade de var,...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se