Direktlänk till inlägg 8 januari 2019

Publicerad 7 jan 2019 Tillsammans mot cancer” ” i TV4.

Av xenia alpkut - Tisdag 8 jan 16:53


 


På måndagens  Publicerad 7 jan 2019 

 

"Tillsammans mot cancer"-gala i TV4 är döttrarna Kristin Kaspersen och Monica Svensson på plats för att hedra sin mamma och alla andra som dött i sjukdomen.

– Det är inte bara vår mamma som har lämnat, det är även andra mammor, pappor och barn. Jag tror vi tar med oss mycket kärlek, säger Monica Svensson.


Två som förra året förlorade en familjemedlem till cancer är Barbo "Lill-Babs" Svenssons döttrar Kristin Kaspersen och Monica Svensson som är på plats på galan.

– Vi har hängt ihop hela eftermiddagen. Det känns bra, att man är tillsammans, säger Monica Svensson.

– Vi delar samma tankar, och samma känslor. Så det är jätteskönt att vara här med syrran, håller Kristin Kaspersen med.

Folkkära underhållaren Lill-Babs gick bort den 3:e april förra året efter en tids cancer. Dottern Monica Svensson och hennes syster vill stötta alla som har förlorat en närstående till sjukdomen.

– Ja, både på mamma och alla andra. Det är inte bara vår mamma som har lämnat, det är även andra mammor, pappor och barn. Jag tror vi tar med oss mycket kärlek.

 

Kaspersens förhoppning : "Alla kan vara med"

Under kvällen kommer Kristin Kaspersen hålla tal å systrarnas vägnar, och hoppas att svenska folket går ihop och skänker mycket pengar till ändamålet.

– En fin kväll, där alla kan vara med och hjälpa till. Så vi får en cancerfri värld snart, säger Kristin Kaspersen.

Lill-Babs tredje dotter, Malin Berghagen, kunde inte vara på plats på galan i Stockholm, då hon är utomlands. Men Berghagen är med i tanken, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

"Ikväll är det ”Tillsammans mot cancer” galan. Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag och min storasyster Monica ska gå, Malin är i Costa Rica men nära och med oss. Precis som våra barn och barnbarn" skriver Kristin Kaspersen på Instagram.Det var 2015 som Bengt Magnusson själv drabbades av den ovanliga sjukdomen testikelcancer, han går på kontroller och röntgas fortfarande regelbundet.

– Jag drabbades av en av de cancerformer där forskningen har gjort rejäla framsteg, säger han.


 leder den nya programledarduon Soraya Lavasani, 36, och Bengt Magnusson, 68, galan ”Tillsammans mot cancer” i TV4. 


Det övergripande syftet med kvällen är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden och bidra till forskningen. Sändningen kommer bjuda på reportage varvat med framträdanden av folkkära artister. Enligt Bengt Magnusson blir det en kväll fylld av starka känslor.

 


Bengt Magnusson drabbades av ovanlig cancer

Det var 2015 som Bengt Magnusson själv drabbades av den ovanliga sjukdomen testikelcancer. 

Nyhetsankaret var på sjukhus av andra skäl när läkarna gjorde upptäckten. Magnusson genomgick operation och därefter behandling med cellgifter. Han går fortfarande på regelbundna återkontroller.

– Jag kontrolleras två gånger om året fortfarande. Lilla höstkollen är blodprover, och på vårkanten görs även datortomografi för att kolla att det är schyst, säger han.

Bengt Magnusson menar att han hade ”turen” att drabbas av en cancerform med goda prognoser.


– Jag fick av en av de cancerformer där forskningen har gjort rejäla framsteg. 95% överlever en testikelcancer. De flesta överlever också i allmänhet bröstcancer och prostatacancer i prostatacancer i dag, säger han.

 

 

Bengt Magnusson: så ska vi besegra cancer

TV4-profilen berättar att cancerforskningen gör stora framsteg, nu uppmanar han alla att stötta Cancerfonden så att ytterligare medel ges till forskning.

– Läkarna har fått ytterligare ett verktyg som de inte hade för några år sedan: immunterapin som har visat sig fungera utomordentligt på malignt melanom och lungcancer till exempel. Upptäckten fick Nobelpris förra året, och kommer utvecklas mer. Nu gäller det att hitta det som kan vända utvecklingen för de cancerformerna med sämre prognoser, säger han.


För underhållningen står bland andra Peter Jöback, Lisa Ekdahl, Jonas Gardell. Scenen gästas också av Sven Melander, Ola Rosling, LaGaylia Frazier, Shirin och Albin Lee Meldau. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Onsdag 19 juni 00:00

Luktar en stomipåse? Kan jag leva som vanligt med stomi och vad händer om jag blir magsjuk? Det och många andra frågor kan uppstå för den som har fått en stomi. Camilla Hållander och hennes kollegor som är stomiterapeuter och möter stomipatienter dag...

Av xenia alpkut - Tisdag 18 juni 16:30

     Beväpnad med hammare slog han Tova Moberg till döds.   Nu har Billy Fagerström, 24, avslöjats med kniv i fängelset – ”filad på så vis att den har vassare taggar”.   Mordet på Tova Moberg skakade Hudiksvallstrakten i...

Av xenia alpkut - Måndag 17 juni 20:00


         Sophie Zelmani - Sunrise (2019)   Album Sunrise tar med en på en resa till en plats i sinnet där problem och besvär försvinner. Där harmoni och stillsamheten tar över och man ser livet lite lättare.   Musik ger en lugnande oc...

Av xenia alpkut - Måndag 17 juni 14:02

Soluppgång   Jag måste fråga dig  I have to ask you    varför lämnar du inte bara  why don't you just leave    om du aldrig älskade honom  if you never loved him    det här är ett mysterium  this is a mystery    jag måste ...

Av xenia alpkut - Söndag 16 juni 00:00

Kallduschen från Eurovision har inte runnit av John Lundvik helt och hållet. I ”Nemo möter en vän” säger Lundvik att han var övertygad om att låten ”Too late for love” skulle vinna. – Det var som det största slaget i...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se