Alla inlägg under juli 2018

Av xenia alpkut - 18 juli 2018 12:30


Bränderna rasar i Sverige – nu ska Västra Götaland hjälpa

Närmare hundra skogs- och markbränder rasar på olika håll i Sverige. Meteorologiska och hydrologiska tjänsten SMHI beskriver läget som mycket allvarligt och varnar för fortsatt extrem hetta i landet.

Under de senaste dagarna har det rapporterats om skogsbränder i nästan alla svenska län och räddningstjänsterna i flera områden är i behov av akut förstärkning.

Släckningspersonalen särskilt på mindre orter har jobbar dygnet runt under de senaste dagarna. Det råder även brist på släckningsmateriel, bland annat behövs fler helikoptrar för vattenbombning.

Flera hus har redan brunnit upp

Värst drabbat är Gävleborg, Dalarna och Jämtland. Räddningstjänsten i Jämtland har bett allmänheten om hjälp eftersom det råder stor brist på släckningspersonal.


Invånare i Enskogen i Ljusdals kommun i Gävleborgs län har uppmanats lämna sina hem på grund av branden som sprider sig okontrollerat. Flera hus uppges redan ha brunnit upp där.

ANNONS
Av xenia alpkut - 18 juli 2018 12:05

 

Räddningstjänsterna i Västra Götalands län har fått förfrågan från länsstyrelsen i Dalarna om att hjälpa till att släcka de omfattande skogsbränderna i Mellansverige. Just nu pågår möten gällande insatsernas omfattning.


Skogsbränderna har spritt sig över landet och läget är akut på många håll. Enligt SOS Alarm brinner det på 80 platser runt om i Sverige och totalt pågår det 36 räddningsinsatser. Värst drabbat är skogsområden i Gävleborgs, Dalarnas och Jämtlands län. Nu har Dalarna bett räddningstjänsterna i Västra Götalands län om hjälp.

– Vi har fått en förfrågan. Vi planerar arbetet just nu, men vi har inte skickat någon styrka än, säger Henrik Andersson, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Det är brist på personal och resurser inom räddningstjänsten på flera platser i landet. På onsdagen ska italienska brandbombningsplan hjälpa till med släckningsarbetet.


– Det är framför allt personal som efterfrågas, vanliga släckenheter. Exakt hur och vilka mängder kan jag inte säga än, men vår avsikt är att vi kommer att bistå, säger Henrik Andersson.


ANNONS
Av xenia alpkut - 18 juli 2018 11:30

Det är vanligt att gnissla och pressa tänder. Oftast sker det när du sover, vilket gör att du inte märker det. Det kan även ske när du är vaken. Du kan märka av det om dina tänder slits snabbt eller om du blir öm och får ont i käkarna.


Symtom

Det är vanligt att du först inte märker av att du gnisslar eller pressar tänder, eftersom du kanske gör det när du sover. Du kan även vara omedveten om att du pressar tänderna när du är vaken.

Ofta är det en tandläkare som märker att du gnisslar tänder, när hen undersöker dina tänder av någon annan anledning. Ibland kan en närstående höra att du gnisslar tänder när du sover.


Symtomen skiljer sig åt mellan att gnissla och att pressa tänderna. Du får ofta mer besvär om du pressar tänderna än om du gnisslar.


Av xenia alpkut - 18 juli 2018 11:15

 


Tim Bergling lämnade oss, bara 28 år gammal. Beskedet om artistens, med artistnamnet ”Avicii”, död skakade hela världen när han gick bort den 20:e april i år. Tim har alltid hyllats för sin musik och sin jordnära personlighet. Han skänkte miljontals av sina kronor till utsatta barn och kommer förevigt bli ihågkommen som en förebild och för sitt fantastiska musicerande.

Nu kan han tilldelas två tunga priser på internationella MTV-galan postumt, skriver Aftonbladet.

Tim Bergling var en av världens främsta DJ:s och erövrade världen under 2000-talet.

Han började producera musik 2006, men sitt stora genombrott fick han 2011 då han släppte låten ”Levels”. Två år senare kom förstasingeln ”Wake Me Up” och resten är som det heter historia. Låten blev även den då mest spelade i musiktjänsten Spotifys historia.

Avicii hann även samarbeta med en rad musiklegendarer som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean och Robbie Williams.

Nu står det klart att Avicii kan prisas postumt under årets MTV VMA-gala. Detta i kategorierna Bästa dans och Bästa visuella effekter, för musikvideon till ”Lonely together”.

Galan direktsänds på MTV den 20:e augusti.
Av xenia alpkut - 18 juli 2018 11:00


Estelles arv – från mamma kronprinsessan Victoria


Prinsessan Estelle, 6, är liksom sin mor, kronprinsessan Victoria, storasyster.

Nu avslöjas nya likheter mellan mor och dotter. Det är tidningen Svensk damtidning som har noterat likheterna med mamma Victoria – efter Victoriadagen på Öland i helgen.

Kronprinsessan Victoria firades traditionsenligt på Öland under lördagen. Då var det bland annat dags för Victoriadagen på Borgholms IP – för 40:e gången i ordningen, vid kronprinsessans 41-årsdag. Men dagen började på Sollidens slott där kungafamiljen enligt traditionen startade dagen.


På kvällen var det dags för konsert då bland annat skiddrottningen Stina Nilsson hyllades med Victoriastipendiet. På scenen stod också artister som Peter Jöback, Alexander Rybak och Jessica Andersson i det tv-sända evenemanget som lockade många åskådare till idrottsplatsen i vanlig ordning.

Av xenia alpkut - 18 juli 2018 10:30


En rad skogsbränder härjar runt om i Norrbotten och i princip all räddningspersonal som finns att tillgå i länet har kallats in.

Under helgen har räddningstjänsten bekämpat ett flertal skogsbränder runt om i Norrbotten. Sent på söndagskvällen var alla utom en under kontroll.

Under måndagen fortsatte problemen, redan på förmiddagen arbetade räddningstjänsten med sex skogsbränder, tre stycken i Jokkmokk, två i Pajala och en i Gällivare.


– Jag bävar en aning för vad som komma skall. Med det här vädret så kommer vi sannolikt att ha fullt upp, säger Ronny Lindberg, inre befäl vid räddningstjänsten.


Av xenia alpkut - 18 juli 2018 10:30

Bränderna som just nu rasar i hela Sverige har fått många att reagera.

Nu går även kung Carl XVI Gustaf ut med ett uttalande – och hyllar de hjältar som kämpar mot lågorna.


”Min familj och jag följer med oro händelseutvecklingen kring det stora antal bränder som härjar runtom i vårt land denna ovanligt varma och torra sommar”, säger kungen i uttalandet på hovets hemsida


Av xenia alpkut - 17 juli 2018 22:23

Boende evakueras i Härjedalen på grund av skogsbränderna på order av räddningstjänsten. 

Aldrig någonsin har så många VMA, viktigt meddelande till allmänheten skickats ut under så kort tid, uppger SOS Alarm.

I ett pressmeddelande har kungen nu uttryckt sin oro.

”Jag vill uttrycka mitt och Kungafamiljens stöd till alla Er som drabbas och påverkas av bränderna,” skriver han på kungahusets hemsida.


Skogsbränder rasar just nu i Fågelsjö-Lillåsen i Härjedalen och nu uppmanar räddningstjänsten boende i Olingdal och Härjåsjön att lämna sina bostäder. 

– Det brinner kraftigt och bränderna sprider sig, det är en extraordinär situation, säger Anders Häggkvist, kommunalråd i Härjedalen.

Evakueringen sker i ett samarbete mellan polis och räddningstjänst. 

– Vi har det väldigt hett ute. Det brinner kraftigt och bränderna sprider sig. Evakueringen är påbörjad, säger Anders Häggkvist, kommunalråd.

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se