Alla inlägg under juli 2018

ANNONS
Av xenia alpkut - 30 juli 2018 15:06

Brandpersonal från flera länder i Europa har hjälpt till att släcka de kraftfulla bränderna i Sverige. Och de har hyllats rejält för sina insatser. Men nu vill hjältarna passa på att hylla svenskarnas gästvänlighet och tacksamhet.
”Mitt största tack går till det underbara svenska folket som fick oss att känna värme och uppskattning för den hjälp vi erbjöd dem”, skriver den italienska brandflygaren Raoul Blasi på Facebook.


Tack vare regnet börjar bränderna så sakteliga nå kontrollerade nivåer och delar av den utländska hjälpen kan därmed återvända.

Den italienska brandflygaren Raoul Blasi är en av piloterna som hjälpt till med bränderna. Han och hans kollegor har med rätta hyllats för sina insatser. Men nu vill piloten rikta ett stort tack till alla de svenskar som slitit för att släcka bränderna.

Italienska brandflygaren hyllar svenskarna

Mitt största tack går till det underbara svenska folket som fick oss att känna värme och uppskattning för den hjälp vi erbjöd dem. Vi fick den bästa gästfrihet vi hade kunnat föreställa oss och allt stöd vi behövde – framför allt från vanligt folk – som medborgarna i Örebro och folk från sociala medier, skriver han på Facebook.

Och fortsätter.

Ni har ett vackert land med mycket skog och vackra sjöar, som ni måste se till att bevara för framtida generationer. I morgon är jag hemma, men jag kommer att be för att ert land ska ta sig ut ur denna kritiska situation inom kort. Arrivederci Sweden”, skriver han på Facebook.ANNONS
Av xenia alpkut - 30 juli 2018 13:40

När slutrapporten om försvunna planet MH370 kom visade den – knappt någonting.

Nu sågas den av passagerarnas anhöriga.

– Fyra år senare och vi har inte på något sätt blivit klokare, säger Grace Nathan, vars mamma försvann på planet.


Den 8 mars 2014 försvann Malaysia Airlines-planet MH370 spårlöst under en flygning mellan Kuala Lumpur och Peking. Sedan dess har mysteriet med försvinnandet gäckat utredare – och fängslat hela världen. Och anhöriga till de 227 passagerarna och 12 i besättningen väntar fortfarande på svar.

På måndagsmorgonen släpper Malaysias regering en ny stor rapport från utredningen.

Den 1 500-sidiga rapporten, som gjorts tillsammans med sju andra länder, uppger att Malaysia inte ”tilldelat skulden” till någon eller några enskilda personer.


tyrdes manuellt

I rapporten framgår också att planet styrdes manuellt när det omkring två timmar efter avgång svängde av från rutten norrut och styrde sydväst – för att försvinna.

– Vi har fastslagit att flygplanet har vänt tillbaka, säger utredningsledaren Kok Soo Chon på en presskonferens.


– Vi kan dra slutsatsen att MH370 vände tillbaka och vändningen berodde inte på avvikelser i det mekaniska systemet. Vändningen gjordes inte med autopiloten på utan under manuell styrning.

Av xenia alpkut - 30 juli 2018 13:24

Berat Abazi checkade in på Mörby patienthotell med sin ett dygn gamla dotter.

På rummet var det minst 35 grader varmt – och slut på fläktar.

– Min dotter klarade inte av det. Hon höll på att gråta ihjäl sig, säger Berat Abazi.


Den 25 juni födde Berat Abazis fästmö en dotter på BB Stockholm. Men snart fick de annat att tänka på när bebisbubblan plötsligt sprack.

– Dagen efter förlossningen checkade vi in på Mörby patienthotell. Det var en av de värsta nätterna i våra liv, säger Berat Abazi.


När de kom till hotellet sent på kvällen reagerade Berat Abazi på att det var ovanligt varmt i rummet.

– Vi pratar om minst 35 och upp till 40 grader. Min dotter klarade inte av det. Hon skrek konstant och fick feber. Hon höll på att gråta ihjäl sig och vi höll på att dö av värme.

Fanns inga fläktar

Berat Abazi bestämde sig för att gå till receptionen och fråga efter en fläkt. Svaret han fick var att alla fläktar var utlånade.

– Vi försökte kämpa oss igenom natten, men att se vår nyfödda dotter gråta oavbrutet var för mycket.

Vid 03.00-tiden fick han nog och ringde till en barnmorska på BB Stockholm.

– Till slut fick vi en fläkt från barnmorskans kontor. Hon sa att det var 33 grader på hennes kontor, men att det var ännu varmare i vårt rum, säger Berat Abazi.Av xenia alpkut - 30 juli 2018 13:14

Två omfattande bränder rasar i Kalifornien. Över 150 kvadratkilometer mark har bränts sönder och flera nationalparker har fått stänga. Närmare 5 000 brandmän arbetar med släckningen och djurlivet evakueras i en verklig ”Noas ark”.

– Det regnade eld från himlen, säger Oliver Bates som försökte rädda sitt hem.


Vägrade lämna – dog

Branden i Santa Clarita har successivt spridit sig och LA Times rapporterar att över 3 000 brandmän kämpar mot lågorna. 20 000 personer evakuerades under helgen från sina hem, minst 18 hus har förstörts, men under måndagen har flera fått återvända då räddningstjänsten uppger att 25 procent av branden är omringad.

Däremot har boskap och vilda djur evaukerats genom hjälp av lokala viltvårdare i Los Angeles-förorten Sylmar i vad som beskrivs som en verklig ”Noas ark”.


Upp emot 400 djur, tigrar, lejon, björnar och pumor, har lockats in i burar med hjälp av kött och sedan lastats på lastbilar och trailers, säger Martine Colette vid Wildlife Waystation i Sylmar.

Av xenia alpkut - 30 juli 2018 12:58

Industribranden på Hisingen spred svart rök som syntes över hela Göteborg.

– Det gick väldigt snabbt. Jag hörde en smäll och sedan kom det rök och lågor inom tio sekunder, säger vittnet Joakim Johansson, 25.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.


Första larmet till 112 kom klockan 21.59 på söndagskvällen. Boende i närheten av branden uppmanades inledningsvis att gå in inomhus och stänga fönster och ventilation.

Vid femtiden på måndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att de hade fått kontroll på branden.


– Det har brunnit kraftigt och det ryker fortfarande, men inte så mycket att allmänheten behöver känna oro. Vi kommer att arbeta med eftersläckningsarbetet under hela måndagen och det kommer att bli komplicerat med tanke på att det finns rasrisk, säger Jenny Rohdin, kommunikatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.


Av xenia alpkut - 29 juli 2018 20:27

Just nu är alla vattenbomningsplan samlade i Ljusdal – där de gör bäst nytta just nu. Men ytterligare tre bränder bedöms som omöjliga att släcka.
– Vi befinner oss i den kanske allvarligaste och svåraste situation som svensk räddningstjänst befunnit sig i, säger MSB:s generaldirektör Dan Eliasson.

Läget är mycket allvarligt, konstaterar både statsminister Stefan Löfven och Dan Eliasson, chef för MSB, vid en presskonferens på fredagen.

Fyra av bränderna bedöms nu så allvarliga att de inte går att släcka för närvarande, berättar Marcus Årskog, talesperson för MSB:s speciella organisation för skogsbränderna. Det är bränderna i Fågelsjö/Lillåsen i Jämtland, Kårböle i Gävleborgs län, Trängslet i Dalarna och Brattsjö utanför Örnsköldsvik som är allvarligast.

– De har växt sig så stora att de inte går att släcka nu. Det vi kan göra nu är att jobba med att begränsa dem så de inte far mot byar eller samhällen, säger han.

Totalt är nu mellan 300 och 500 personer evakuerade från sina hem, berättar han.

Av xenia alpkut - 29 juli 2018 20:15

Åskväder är vanligast på sommaren – och på måndagen uppstod kraftiga åskväder i Östra Svealand och Gästrikland.  

Blixten slog bland annat ned i villor i både Hofors och Älvkarleby – och tågtrafiken norr om Stockholm påverkades. 

På två timmar ska runt 2000 blixtar ha slagit ner, enligt meteorolog Cecilie Villanger. 

– Det är rätt många, men ändå inte onormalt många, säger hon.  

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se