Direktlänk till inlägg 10 december 2016

Strejkhotet mot "Idol" avblåst

Av xenia alpkut - 10 december 2016 11:04

 


Konflikten mellan Fremantle och Musikerförbundet är löst.

Hotet om strejk är därmed avblåst.
– Vi är väldigt glada, säger Magnus Karlsson Lamm, vd på Fremantle Sverige, i ett pressmeddelande.


Slutet av årets säsong av ”Idol” har vid flera tillfällen hotats av strejk. Musikerförbundet har tagit strid mot Fremantle, produktionsbolaget bakom "Idol" med anledning av att de bland annat anser att idoldeltagarna får alldeles för dåligt betalt, att avtalen kring upphovsrätt är komplicerade och att det saknas ett kollektivavtal.

Kontrakten har av Musikerförbundet kallats för ”slavliknande”.

Som en sista åtgärd hotade Musikerförbundet med strejk.

Efter att ha suttit i flera möten har Fremantle och Musikerförbundet nu kommit överens. Det innebär bland annat att förändringar kommer att göras i medverkandeavtalen.
– Vi är väldigt glada över att äntligen vara i mål och att ha landat i en överenskommelse som ser till idolernas bästa, vilket har varit vår ambition under hela den här processen. Nu görs ett antal förändringar av medverkandeavtalen och vi ser fram emot en ny säsong med ännu bättre förutsättningar för idolerna och inte minst, en av årets största tv-höjdpunkter: kvällens stora Idolfinal, säger Magnus Karlsson Lamm, vd på Fremantle Sverige, i ett pressmeddelande.

Ändringar görs

Överenskommelsen innebär också att frågan om upphovsrätt ska regleras. Förändringar ska också göras i management- och skivkontrakt.

När det gäller det kollektivavtal som Musikerförbundet efterfrågat är frågan nu lyft till Medieföretagen.
– Det har varit viktigt för oss och för hela branschen att tävlande i tv-produktioner inte är att betrakta som anställda, det känns därför angeläget att den frågan ses över av Medieföretagen.

”Hård press”

Från Musikerförbundets meddelar man att man uppnått flera av de mål man hade i förhandlingarna. Bland annat när det kommer till diskussionen om långa avtal.

– Det känns bra att vi löst många viktiga frågor, en av de viktigaste att de inte sitter fast i långa avtal. Jag tycker det är bra av Universal och Versity att i samförstånd lösa frågan om avtalslängden, säger Jan Granvik, ordförande i Musikerförbundet.

Trots att strejken är avblåst finns det dock en sak som Musikerförbundet och Fremantle inte kommit överens om. Det är ersättningsnivån.


– Hade idolena velat ha den frågan löst hade vi löst den. Men ville inte strida för högre ersättning. De har uppenbarligen utsatts för hårt press, de är unga och modiga men vi hade behövt deras stöd i ersättningfrågan.
– Att Fremantle fortsatt tycker att 875 kronor i veckan är rimligt är häpnadsväckande, samtidigt som de fyller Globen. Hade de varit anständiga hade de löst den frågan själv.


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol/article24073347.ab


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Måndag 20 jan 18:30

  Efter 20 år som ägare säljer Bert Karlsson nu ”Fame Factory”-fabriken i Skara.  Tanken är att huset nu ska bli vandrarhem och studentbostäder.      År 2000 köpte Bert Karlsson tegelbyggnaden på Kämpagatan i Skara. Byggnaden so...

Av xenia alpkut - Måndag 20 jan 11:00

  Tv-profilen Sofia Wistam, 53, är sedan många år tillbaka gift med maken Magnus Wistam. I en intervju med tidningen Amelia berättar hon om utmaningen i att vårda förhållandet samtidigt som man satsar hårt på karriären och tar hand om familjelive...

Av xenia alpkut - Måndag 20 jan 10:56

  Sofia Wistams och Thomas "Orup" Erikssons son Kid Eriksson har vuxit upp. På sin 26-årsdag grattas han av föräldrarna på sociala medier - och fansen kan inte låta bli att poängtera hur lik han är sina föräldrar. "Är du säker på att han är din...

Av xenia alpkut - Måndag 20 jan 00:00

NYHETER När hennes hus brann ner hoppades lårbensamputerade Sandra att det skulle gå att bygga upp igen.Men både kommunen och försäkringsbolaget nekar henne hjälp med handikappanpassning.– Det är rent ut sagt för jävligt, säger Sandra Bhatti, ...

Av xenia alpkut - Söndag 19 jan 17:30


 

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se