Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Lunas mamma: "Blir bara värre och värre"

Av xenia alpkut - 23 augusti 2016 18:00

 

I juni förra året sprängdes fyraåriga Luna, 4, i luften då en bomb utlöstes i bilen hon färdades i på Hisingen.

Förutom Luna dog tre andra personer, däribland en gängledare från norra delen av Biskopsgården med många fiender.

Nu misstänker polisen att ytterligare ett barn, denna gång en åttaårig pojke, dött i våld med kopplingar till gängmiljön.

Det här blir bara värre och värre, säger Lunas mamma Dusica Perovic.

En handgranat kastades in i en lägenhet på Hisingen där ett stort antal barn övernattade.

Nu är det ett barn som har omkommit, det kunde ha varit betydligt fler, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.


Polisens presstalesman Thomas Fuxborg var märkbart tagen då han mötte pressen på Hisingen timmarna efter dådet som ändade en åttaårig pojkes liv.

– Det kunde ha blivit ännu värre, sa han och beskrev hur någonstans mellan fem och tio barn var i lägenheten då explosionen inträffade vid tre-tiden på morgonen.

– Om vår arbetshypotes stämmer, att det är någon utifrån gjort det här, så kan man omöjligt veta vilka det är som är bakom persiennerna när detta sker. Och att det då drabbar en åttaårig, fullständigt oskyldig, pojke är avskyvärt.

I den utsatta lägenheten är en av de dömda för dådet på Vår krog och bar skriven. Hans familj liksom flera av de dömdas familjer har utsatts för hot både före och efter domen. En annan familj fick en handgranat kastad mot lägenheten för en tid sedan.

Pojken på besök

Natten till måndagen var släktingar på besök i lägenheten och det gjorde att där övernattade väldigt mycket folk, däribland många barn.

– Pojken tillhör en familj som är på besök i den aktuella lägenheten, säger Thomas Fuxborg.


I fallet med Lunas död, då fyra dog i en bilbomb i Torslanda på Hisingen den 12 juni förra året, hade tre vuxna män i bilen tydliga band till gängmiljön. En av männen var fram till sin död ett ledande namn i den kriminella grupperingen från Norra Biskopsgården som låg bakom attacken mot Vår krog och bar några månader tidigare.

Däremot hade både gängledaren och de övriga vuxna i bilen många fiender och motivbilderna är enligt polisen många. En man satt i början av året anhållen misstänkt för inblandning men släpptes senare i brist på bevis.

Lunas mamma Dusica Perovic förstår att många drar paralleller mellan nattens tragedi och den som drabbade hennes dotter.

– Det här är verkligen tragiskt, polisen måste förstå att detta bara kommer att bli värre och värre. Det är så många som drabbas av detta, speciellt våra barn, säger hon.

Kriminella hörde av sig

Tidigare har hon berättat för GT om sin dittoer:

– Hon var en smart och glad flicka. Hon var ett väldigt bestämt barn och tyckte om att leka ute med sina kompisar. Hennes största idol var Elsa från Disneyfilmen Frost. Vi brukade kalla henne Elsa ibland.

Polisen har uppgett att även kriminella bistått med information i sökandet efter vem som sprängde Luna och de tre övriga i luften. Nu hoppas Thomas Fuxborg att också det misstänkta dådet i natt ska leda till liknande situationer.

– Jag hoppas att de som har kunskap i det här och vet vem eller vilka som har gjort de, att det ska beröra dem. Inte ens i den grova kriminella världen gör man så här. Vi hoppas av den anledningen får information om vem eller vilka som ligger bakom det här, säger Thomas Fuxborg.

Hämndaktioner befaras

Polisen har också sett en förändring av klimatet efter attentatet på Vår krog och bar som upprört många och han uppmanar allmänheten att komma med information.

– Efter Vår krog och bar upplever vi att det blev en förändring hos allmänheten, att det var många som tyckte att det får räcka. Det är det vi hoppas på. Vi löser inte det här själva, utan vi behöver ha hjälp av andra.

Samtidigt finns farhågor för hämndaktioner.

– Det är uppenbart att det kan bli hämndaktioner efter det här. Självklart. Så det har vi med i tankarna naturligtvis. Kan vi lösa det här innan man kommer på tanken att hämnas vore det jättebra, säger Thomas Fuxborg.

Robert Karlsson är utredningschef vid polisen i Göteborg. Han beskriver det som uppenbart överhängande att de nu står inför att två barn dött i grova kriminellas verksamheter i Göteborg.

– Det är uppenbart att risken är överhängande att det är så. Det ser ut så. Det är totalt oacceptabelt och tyder på total hänsynslöshet. Det går nästan inte att sätta ord på det.

Han vädjar också till alla delar av samhället att höra av sig:


– Det är viktigt att vi får hjälp. Jag menar att om man vet någonting om händelsen men inte kontaktar polisen är man inte en del av lösningen. Då är man en del av problemet och det mörka. Jag vädjar både till "det vanliga samhället" och också till den kriminella världen. Vi vet att det finns personer som vet vilka som ligger bakom det här, säger Robert Karlsson.


http://www.expressen.se/gt/det-kunde-ha-blivit-annu-varre/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 17:00

Addisons sjukdom är en hormonell sjukdom som också brukar kallas för primär binjurebarksvikt. Sjukdomen gör att binjurarna inte tillverkar tillräckligt med kortisol och aldesteron. Trötthet och magsmärtor är några av symtomen på Addisons sjukdom. De...

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 13:48

Här är bilderna som visar förödelsen i Japan efter tyfonen Hagibis. Minst 18 personer har dött, enligt NHK. – Den stora tyfonen har orsakat enorma skador över hela östra Japan, säger regeringens talesperson Yoshihide Suga.   Kort före k...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 17:28

  Skansen-Jonas är fast i tyfonen: ”Såg en plåtskiva flyga förbi” Tyfonen Hagibis sveper över Tokyo och en av dem som är fast i Japans huvudstad är Skansenakvariets chef Jonas Wahlström. Nu berättar han om det rådande kaoset för Aft...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 16:08

  En person som det kändes olustigt att vara i närheten av”. Så beskriver Elton John, 70, artistkollegan Michael Jackson i sin kommande självbiografi. ”Det hade slagit slint totalt för pojkstackarn”, skriver han i boken.   ...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 15:47

Sara Danius är död. Nu beskriver delar av Kultursverige hennes tid i Svenska Akademien som symbolisk. – Det är väldigt få kvinnor som har det modet, säger professorn och författaren Ebba Witt-Brattström. Sara Danius var den första kvinnan att...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se