Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Hennes son mördades – ingen har gripits

Av xenia alpkut - 23 augusti 2016 13:00

 

För 20 år sedan mördades Anders, Lilian Gustafssons son och enda barn.

Mordet, som kallas Fryshusmordet, är fortfarande ouppklarat. Men Lilian har fortfarande gott hopp om att fallet ska lösas.

– Nu är den eller de skyldiga bortåt 40 år, några kanske inte ens är i livet längre. Men de ska veta att jag vet vilka de var, de ska få bära det. Det blir min hämnd, säger hon. Mordet på 16-årige Anders Gustafsson från Solna tillhör ett av de mer uppmärksammade i svensk kriminalhistoria. I år har det gått 20 år sedan han hittades mördad och med handen avhuggen i ett tömt saltlager vid Fryshuset i Stockholm på nyårsdagen 1995.

Hans mamma, Lilian Gustafsson, medverkade i Brottscentralen och berättade om sina förhoppningar kring att fallet ska lösas.

– Jag vill ha en sanning att förhålla mig till. Hjärnan måste få en förklaring, annars tänker den hela tiden bara i samma banor, det är väldigt jobbigt att gå runt med det, att inte ha fått ett svar. Men i dag har jag i alla fall lärt mig att slå bort tankar som jag inte vill tänka.

Är hoppfull

Stockholms Kalla fall-avdelning har till och från fortsatt arbeta med fallet. 

– Men precis som i resten av samhället så finns det heller inte inom polisen tillräckligt med resurser. De blir utlånade till höger och vänster, det omorganiseras och arbetet stannar upp. Är det något som jag har lärt mig så är det att man inte kan kontrollera och styra över naturen och livet.

Känner du dig själv hoppfull?

– Absolut. Som jag har uppfattat det är det ett av de fall som man fortfarande tror går att lösa. Jag vet inte vad det är för saker som finns, självklart vet jag en del som andra inte känner till och har diskussioner med polisen. Men förundersökningen är ju sekretessbelagd även för mig, och det är bra, om jag kände till allt kanske jag råkade prata om det och då kunde det förstöra för utredningen.

Tror att flera vet

Lilian är dock övertygad om att flera personer vet vad som hände dagen då Anders dog. Kanske, hoppas hon, är de i dag redo att berätta.

 Men jag är så luttrad vid det här laget, det är inte status quo för mig och jag drar inga höga växlar på det. Jag går inte och väntar i det dagliga på att det ska klaras upp. På det sättet har jag gått vidare i livet.

För henne är det dock viktigt att fallet med sonens död fortsätter att uppmärksammas, trots att nu 20 år har gått.

– Det är jätteviktigt och väldigt värdefullt och jag välkomnar uppmärksamheten. Det är bara två frågor jag har kvar i dag: vem och varför? Och varför är kanske viktigare än vem.


– Men jag vill heller inte att sådana människor som de som gjort detta ska gå lösa.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21612945.ab

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 17:00

Addisons sjukdom är en hormonell sjukdom som också brukar kallas för primär binjurebarksvikt. Sjukdomen gör att binjurarna inte tillverkar tillräckligt med kortisol och aldesteron. Trötthet och magsmärtor är några av symtomen på Addisons sjukdom. De...

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 13:48

Här är bilderna som visar förödelsen i Japan efter tyfonen Hagibis. Minst 18 personer har dött, enligt NHK. – Den stora tyfonen har orsakat enorma skador över hela östra Japan, säger regeringens talesperson Yoshihide Suga.   Kort före k...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 17:28

  Skansen-Jonas är fast i tyfonen: ”Såg en plåtskiva flyga förbi” Tyfonen Hagibis sveper över Tokyo och en av dem som är fast i Japans huvudstad är Skansenakvariets chef Jonas Wahlström. Nu berättar han om det rådande kaoset för Aft...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 16:08

  En person som det kändes olustigt att vara i närheten av”. Så beskriver Elton John, 70, artistkollegan Michael Jackson i sin kommande självbiografi. ”Det hade slagit slint totalt för pojkstackarn”, skriver han i boken.   ...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 15:47

Sara Danius är död. Nu beskriver delar av Kultursverige hennes tid i Svenska Akademien som symbolisk. – Det är väldigt få kvinnor som har det modet, säger professorn och författaren Ebba Witt-Brattström. Sara Danius var den första kvinnan att...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se