Direktlänk till inlägg 15 augusti 2016

Flyglarm på Arlanda – plan slog i bakdelen vid start

Av xenia alpkut - 15 augusti 2016 14:00

Ett Norwegianplan som var påväg mot Köpenhamn slog i bakdelen vid starten. Planet tvingades vända och återvända till flygplatsen.

Klockan var 09.14 när flygledare slog larm. Ett plan från flygbolaget Norweigian, ett boeing 738, ska ha slagit i sin bakdel under start och tvingats vända tillbaka till Arlanda.

Landade utan problem

Enligt Storstockholms räddningscentral landade planet strax efter 09.30 utan några problem. Vid 09.40 hade alla räddningstjänstens enheter lämnat platsen. Kvar fanns då ambulanspersonal för att kontrollera att alla passagerare klarat sig oskadda.

108 personer ska ha befunnit sig på planet.

Lohan Live, vid presstjänsten på Swedavia uppger att planet cirkulerade över Arlanda under en tid innan det kunde landa.

– Det som händer när piloten slår larm är att flygplatsen sätts i beredskap, och räddningstjänsten förbereder sig för om någonting skulle inträffa vid landningen.

Oklart kring passagerare

Enligt Live avgick planet klockan 08.40, och landade igen vid 09.30-tiden

SVT: Vad händer nu?

– Nu måste planet undersökas för att kontrollera om några skador uppkommit. Vad som händer med passagerarna får jag hänvisa till Norwegian, säger han.

SVT: Hur har det gått för passagerarna?

– Det har jag inga uppgifter om i nuläget.

För nyhetsbyrån TT  uppgav Live senare på förmiddagen att planet undersökts och förbereddes för att kunna lyfta igen så snart som möjligt.

– Man upptäckte att det inte var några skador på planet, säger Johan Live till TT.


SVT har sökt Norwegian för en kommentar.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/flyglarm-pa-arlanda-plan-slog-i-bakdelen-vid-start

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 20 aug 12:00

Fråga Sedan minst ett halvår tillbaka kryper och pirrar det i mina händer och fötter, särskilt i fotsulor och handflator. Vårdcentralen har tagit massor av prover, och jag har även varit på nervundersökning. Alla resultat har varit normala. Sti...

Av xenia alpkut - Tisdag 20 aug 12:00

Att segla över Atlanten är inte en enkel uppgift, speciellt inte om man är den enda på båten som är frisk. Under tiden ombord på båten i ”Över Atlanten” tvingades Agneta Sjödin gå in i krishantering – nu berättar hon om panikattac...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00

  Angela Ahlgren sökte vård för svåra smärtor i magen. Läkare trodde att hon var stressad och Angela sjukskrevs i flera år för utbrändhet. Nu ska hon dö i cancer och har bara månader kvar att leva.  – Det är smärtsamt att tänka på att det...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00


  Det räcker med ett blodprov - sedan kan du veta om barnet i magen har någon kromosomavvikelse eller annan sjukdom. I takt med att fosterdiagnostiken finslipas blir frågorna från de blivande föräldrarna fler. Det ställer högre krav på sjukvården,...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00

HELLP-syndromet HELLP-syndromet är en form av havandeskapsförgiftning som innebär hög risk för allvarliga komplikationer hos modern.   Vad är HELLP-syndromet? HELLP-syndromet är en komplikation som kan uppstå under graviditeten eller strax ef...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se