Direktlänk till inlägg 20 juli 2016

Ambulanspersonal attackerade av ungdomsgäng

Av xenia alpkut - 20 juli 2016 10:00

Det är hemskt att poliser och ambulanspersonal blir utsatta för attackr, vilket har blivit vanligare under åren. De hjälper ju oss! Här är en arikel från 2010 som handlar om detta. Detta måste uppmärksammas och är väldigt viktigt! 

 

 

En ambulans attackerades av ett ungdomsgäng i Rosengård i natt. 

När den återvände med poliseskort urartade bråket och ambulanspersonal hamnade i bråk med ungdomar - de försvarade sig med sina ficklampor. 

- Det är inte vår uppgift, säger Paul Kongstad, ansvarig för ambulanserna i Skåne.

Ambulansen svarade på ett larm om andnöd. På Cronmans väg i Rosengård blev stämningen snabbt hotfull. Fler och fler ungdomar kom till platsen, totalt uppemot 30, och ambulansen tvingades kalla på polis genom sitt överfallslarm.

- Enligt uppgift var det en anhörig som uppträdde aggressivt på platsen, säger Poul Kongstad, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Skåne.

Använde ficklamporna

När fler ambulanser och polis kom tillbaka uppstod tumult och en person på platsen beskriver det som en brottningsmatch mellan ungdomarna och ambulanspersonalen.

Ambulanspersonalen var tvungna att freda sig med hjälp av sina ficklampor. Något som de inte ska behöva göra.

- Vi måste verkligen ta reda på vad som har hänt. Man måste kunna freda sig men man får inte ta till våld. Det är inte vår uppgift utan polisens, säger Poul Kongstad.

Få poliser

Endast fyra polisbilar var på platsen, i stället fick andra ambulanser kallas dit och hålla ordning. Men polisen ser det inte som ett misslyckande.

- Vi ansåg att fyra bilar räckte, säger Cindy Schönström-Larsson, presstalesman för Skånepolisen.

Två personer greps av polisen för våld och hot mot tjänsteman. Ytterliggare en person omhändertogs. 

Ambulansen åkte därifrån utan att ta med sig någon. Stämningen beskrevs som hätsk.

- Vi har inte fått någon klarhet i varför ambulans tillkallades, säger Kongstad.

Ambulanspersonalen i Skåne får ingen utbildning i fysiskt självförsvar. 

- Vi har inga obligatoriska kurser, det är en policy som vi har. Vi har däremot haft mycket utbildning i hot och våld.

Omskakande

Årets sommar har hittills varit relativt lugn för räddningspersonal i Rosengård. Nu får de som jobbat i natt stöd av sin arbetsgivare som för att bearbeta händelsen.

 -Vi har alltid uppföljningar efter händelser som har varit omskakande för ambulansteamen, säger verksamhetschefen för ambulansen i region Skåne, Poul Kongstad.

Polisen vill understryka att det inte finns något samband med tidigare attacker mot räddningstjänsten i Rosengård. 

- Det är på grund av de inblandade personerna. Det var också alkohol inblandat, säger Cindy Schönström-Larsson.

Två gripna


De två som greps var en man i 20-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. De misstänks ha spottat och sparkat på poliserna. Den som omhändertogs var en kvinna i 20-årsåldern som bland annat försökt slita upp dörren på en polisbil.


http://www.expressen.se/kvallsposten/ambulanspersonal-attackerade-av-ungdomsgang/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Fredag 23 aug 19:27

President Donald Trump blev involverad i fallet ASAP Rocky där han bland annat kontaktade statsministern Stefan Löfven och bad om hjälp. Men i efterhand har Trump inte fått ett offentligt tack från rapparen, skriver Yahoo. – Rocky har inte ...

Av xenia alpkut - Fredag 23 aug 18:30

  Nederbörd är en av de viktigaste meteorologiska parametrarna och har i en eller annan form observerats under mycket lång tid. Trots detta finns det fortfarande olösta problem vid nederbördsmätning. De flesta metoder att mäta nederbörd bygger på...

Av xenia alpkut - Fredag 23 aug 17:10

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf lägger ner sin podd – för att rädda vänskapen. I ett sista avsnitt av det som blivit Sveriges största podcast tar duon farväl. – Vår vänskap och våra liv är mer viktiga än podden, säger Ingrosso. De...

Av xenia alpkut - Fredag 23 aug 13:00

  Rädda haven – det här kan du göra Ta med en ryggsäck eller tygkasse när du handlar. I början kanske det känns ovant eller snålt, men tänk på att du gör en insats varje gång du inte köper en plastkasse. Har du glömt ryggsäck, köp hellre en p...

Av xenia alpkut - Fredag 23 aug 13:00

Materialåtervinning av avfall från uttjänta produkter till nya råvaror är en av de mest effektiva åtgärderna för att minska både klimatpåverkan och energianvändningen. Om du vill veta vilken koldioxidbesparing återvinning och användning av olika rå...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se