Direktlänk till inlägg 25 juni 2016

LÖRDAG 25 JUNI 2016 Karol, 71, förlorade allt i översvämningenL

Av xenia alpkut - 25 juni 2016 13:30

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23064925.ab


De kraftiga översvämningarna som drabbade delstaten West Virginia i östra USA under torsdagen har tagit 23 liv och gjort hundratals invånare hemlösa. En av dem är 71-åriga Karol Dunford som förlorade allt hon ägde i vattenmassorna. Allt hon har kvar är ett smutsigt nattlinne, täckt i lera.

– Hon hade inte mycket innan och nu har hon förlorat allt, säger dottern till AP.


 Översvämningarna är de allvarligaste i delstaten West Virginia i östra USA på över hundra år, och följer efter en dag av ett mycket kraftigt regnoväder som drog in under torsdagen, lokal tid. 23 människor har mist livet, tusentals har blivit strandade och fler än 100 hem har totalförstörts. Däribland 71-åriga Karol Dunfords husvagn i staden Rainelle i Greenbrier County där hon bott i över 30 år.

Förlorade sin bästa vän

Förutom sitt hem förlorade Karol även sin rullstol, sina mediciner och sin bästa vän, chihuahuan Frankie. Karol satt orörlig i sin rullstol när det kolsvarta vattnet under rann in i hennes vardagsrum. Hon pratade med sin dotter på telefon vid tillfället, som beskriver att det var helt tyst i luren, förutom ljudet av vattnet. Det smutsiga vattnet steg först till Karols anklar, därefter till knäna och upp över armstödet. Karol skrek då ett flertal gånger men trodde inte att någon skulle rädda henne från den översvämmade husvagnen. Lyckligtvis hittade ett räddningsteam henne mitt i natten och kom till undsättning just när vattnet stigit upp till axlarna.

Karol, som är veteran från Vietnamkriget, fördes till ett veteransjukhus i Beckley där hon fick vård. för ett öppet sår på sin fot. Läkarna misstänkte att hon kunde ha fått en infektion, då den skadade foten vistats i det smutsiga vattnet i flera timmar.

Räddats från trädtopparna

Efteråt vet Karol inte vart hon ska ta vägen berättar dottern för AP.

– Hon blev väldigt upprörd när hon insåg att hon numera inte har några underkläder, någon mat eller medicin. Hon har ingenting. Hon lever redan under väldigt knappa förhållanden och husvagnen var hennes hem. Hon hade inte mycket innan och nu har hon förlorat allt, säger dottern till AP.

Samtidigt var även flera hundra andra också strandsatta i området och räddningstjänsten i delstaten har under torsdagen rapporterat om att man räddat flera människor både från fönstren från andra våningen, uppe på bilhuvar och ur trädtopparna. Bland de värst drabbade är just Karols område, Greenbrier County i sydvästra West Virginia, där 15 personer mist livet. Myndigheterna fruktar dock att fler människor kommer upptäckas när man börjar städa upp efter stormen. Stadens sheriff Jan Cahill beskriver förödelsens som fullständigt kaos.

– Jag är rädd att siffran kommer bli högre då några av de värst drabbade områdena är områden som vi inte kan nå i dagsläget. Men hur många hem som har förstörst vet ingen. Vi har inte ens börjat räkna, säger Kent Carper, ordförande för Kanawha County kommissionen.

"Det var så våldsamt"

Flera hundra hem har likt Karols totaltförstörts i vattenmassorna och flera av husen ska ha ha slitits bort från grunden och flutit iväg. Vattnet ska även ha dragit upp träd med rötterna, spolat bort broar och vägar samt slagit ut både ström och telefonlinjerna till tusentals hem. Öar av lera ska ha bildats i vattenmassorna dit människor sökt sig för skydd.

Familjer ska ha fått fly med enbart kläderna de haft på sig.

– Det var så våldsam. Vattnet förde med sig byggnader och svepte bort bilar. Det förstörde även träd, skyddsräcken och vattenledningar har gått av. Det var helt enkelt en massförstörelse i en omfattning jag aldrig tidigare sett, beskrev brandchefen Wayne Pennington situationen för AP.

Vid räddningsarbetet har man använt sig både av båtar, helikoptrar och rep, räddningstjänsten och polisen.

Pennington och hans medarbetare ska ha letat hela natten efter människor som var strandsatta. De vadade genom vattenmassorna, ibland ända upp till bröstet, för att få invånarna i säkerhet.

Han berättar att man bland annat räddat en 97-årig kvinna som stod innanför sin ytterdörr medan vattnet forsade in över hennes veranda.

Räddade folk med lastare

– När vi ropade svarade hon; Jag trodde jag var ensam, varpå en av oss svarade att "Raring, det är du inte längre. Sedan tog han upp henne på ryggen, tog hennes rullator och gick iväg.

Även i området White Sulphur Springs ska människor ha räddats genom att man använde anläggningsmaskiner för att få bort skräp och på så sätt nå människor som var instängda.

Enligt Joe Byers, en frivillig brandman från närliggande Lewisburg, ska man tidigt under torsdagskvällen ha kört in en frontlastare i området. Därefter ska man en efter en ha lastat människor i skopan och kört dem i säkerhet. Räddningspersonalen ska ha arbetat hela natten, trots mörker och dimma, och totalt räddades 60 personer, varav en 91-årig kvinna och en bebis.

23 personer har dött

Totalt har 23 personer dött i vattenmassorna. Av dem som hitintills har identifierats finns en fyraårig och en åttaåring pojke. Undantagstillstånd har utlysts i 44 av 54 län enligt Reuters.

Tidigare under fredagen beskrev West Virginias guvernör Earl Ray Tomblin förstörelsen som omfattande och förödande och meddelade att man fokuserar på söknings- och räddningsarbete.

– Det har varit några långa 24 timmar och det nästkommande dygnet kommer nog inte att bli lättare. Arbetet att återställa alla skador kommer att bli enormt, sa Tomblin under fredagen.


Den drygt 300 kilometer långa floden Elk River, som flyter genom West Virginia, har den högsta vattennivån sedan 1888.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 10 dec 10:15


    Brandrök upp till tolv gånger gränsen för hälsovådliga nivåer täckte under tisdagen Sydney. Utanför den australiska storstaden fortsatte de våldsamma bränderna att härja i allt större områden. Landets folkrikaste stad Sydney, i delsta...

Av xenia alpkut - Måndag 9 dec 16:47

  Ett vulkanutbrott har inträffat på ön White Island i norra Nya Zeeland. Minst fem människor har dött – och bilder från vulkanen visar hur en grupp människor befann sig inuti den, bara ögonblick före utbrottet.  Polisen i området meddela...

Av xenia alpkut - Måndag 9 dec 14:04

  Hon var nyfödd när hon lämnades bort av sina föräldrar. Carola Häggkvist berättar i ”Carolas advent” om hur hon bodde på barnhem sina första månader i livet. – Mamma fick en sån här mamma-psykos, så hon lämnade bort mig, säg...

Av xenia alpkut - Måndag 9 dec 13:55

UDDEVALLA. En man och en kvinna misstänkta för inblandning i mordet på Wilma Andersson, 17 släpps fria. De två är släktingar till den mordmisstänkte 22-åringen. – Jag var förvånad över att åklagaren begärde min klient häktad, säger advokat ...

Av xenia alpkut - Måndag 9 dec 10:00

Räddningstjänst når inte vulkanö – för farligtMinst fem människor har dött och flera skadats efter ett vulkanutbrott på turistön White Island i Nya Zeeland.   Flera människor saknas fortfarande, men faran bedöms för hög för räddningsarbetar...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se