Direktlänk till inlägg 19 juni 2016

Man begärd häktad efter knuffen i tunnelbanan

Av xenia alpkut - 19 juni 2016 14:04

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-haktad-efter-knuffen-i-tunnelbanan?gmenu=open


Ynglingen som sitter häktad misstänkt för mordet på 22-åriga Alexandra Mezher på ett HBV-hem i Mölndal är vuxen – det menar kammaråklagare Linda Wiking som nyligen fått det skriftliga resultatet av den misstänkte mördarens kroppsundersökning.

– Det som står i beslutet är att han är fullpuberterad med avslutad könsutveckling, säger Linda Wiking.

 

Själv har den misstänkte gärningsmannen uppgett att han är 15 år, men redan under häktningsförhandlingarna i slutet av mars så var tingsrätten tydlig med att det rådde tvivel kring den verkliga åldern för den unge man som misstänks för mordet på Alexandra Mehzer i Mölndal den 25 januari.

– Åklagaren har gjort det sannolikt att NN är över 18 år, sa rådmannen Kerstin Ekstedt i samband med att häktningsförhandlingen avslutades.

"En vuxen person"

Under den förhandlingen så framförde kammaråklagare Linda Wiking de muntliga resultaten från de medicinska utredningarna rörande den mordmisstänktes ålder. Ett av besluten, det från en större medicinsk kroppsundersökning, har hon nyligen fått i skriftlig form.

– Det som står i beslutet är att han är fullpuberterad med avslutad könsutveckling. Han uppvisar sekundära könskaraktäristiska samt muskulär kroppskonstruktion och behåring, säger Linda Wiking.

I beslutet, som har tagits av en barnläkare, tas även hänsyn till att pubertetens inträde är individuell.

– Men det är en fullpuberterad kropp, sen kan man ju alltid ställa frågan "när har man det?". Men min bedömning är att jag har varit så objektiv jag kan vara genom att göra alla undersökningar jag kan göra. Och enligt min bedömning så är det här en vuxen person, säger Linda Wiking och fortsätter:

– Men det blir ju tingsrättens sak att bedöma sedan.

Allvarlig psykisk störning

Tingsrätten tar det för sannolikt att den mordmisstänkte är över 18 år, men för att fatta beslut i frågan behöver domstolen ta del av utredningarna.

– De kommer att få ta del av dem i samband med förhandlingarna. Vi börjar närma oss nu och jag ska ta ett samtal med advokaten om hur mycket tid han behöver för att gå igenom samtliga handlingar. Min förhoppning är att förhandlingarna ska starta någon gång i början av maj.

En höjning av den mordmisstänktes ålder har signifikant betydelse för en eventuell straffpåföljd. Samtidigt har en första rättspsykiatrisk undersökning visat att den mordmisstänkte troligen lider av en allvarlig psykisk störning och det kan leda till att han överlämnas till rättspsykiatrisk vård vid en eventuell fällande dom.

"Svårt att bedöma"

Angående den mordmisstänktes ålder så har ynglingens advokat Claes Kennedy tidigare sagt till GT:

– Det är oerhört svårt att avgöra ålder när man är runt 18 år. Hon (Linda Wiking) får väl argumentera för sin sak, men min ståndpunkt är fortfarande den att han ska bedömas som underårig, det finns inget skäl att ändra det och det har även tingsrätten bedömt i den enda juridiska bedömningen som finns i frågan, säger Claes Kennedy.


Sedan tidigare har försvaret också påpekat att bland annat Barnläkarförbundet ifrågasatt användningen av åldersbestämningar.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:15

  Du kan bära på MRSA utan att ha några besvär men bakterien kan även orsaka bland annat hudinfektion. Infektionen går ofta över av sig själv men ibland kan du behöva behandling med antibiotika. MRSA är en bakterie som är motståndskraftig mot vissa a...

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:00

Alzheimers sjukdom är den vanligaste demenssjukdomen och omkring 70 procent av alla demenssjuka har Alzheimers. Samtidigt som du lider av minnesproblematik får du också problem med uppmärksamhetsförmåga och språkförståelse. Hur påverkas hjärnan v...

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:00


    Gepard (Acinonyx jubatus) är ett kattdjur och den enda arten i underfamiljen Acinonychinae och släktet Acinonyx. Den skiljer sig från andra kattdjur då den främst jagar dagtid, har runda pupiller och inte kan dra in klorna fullständigt.[2] ...

Av xenia alpkut - Måndag 22 juli 15:23


  Det har varit ett gott år för berguven, världens största uggla, i Västerviks kommun. Förra året hittades bara en unge, men årets inventering visar det bästa resultatet på många år. Larsgunnar Nilsson och Kent Gullqvist är ansvariga för bergsu...

Av xenia alpkut - Måndag 22 juli 15:03

Röken spred sig så pass fort i den japanska animestudion att majoriteten av offren, som försökte ta sig ut genom en takdörr, svimmade av röken innan de hann ut, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Attacken i Kyoto ägde rum i torsdags förra veckan i fi...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se