Direktlänk till inlägg 15 oktober 2015

Mitt tips: Lamisil kräm mot fotsvamp

Av xenia alpkut - 15 oktober 2015 15:12

Recept och högkostnadsskydd

 

  Lamisil finns i olika former för användning på huden:

 • Kräm, som kan köpas receptfritt för behandling av fotsvamp mellan tårna och svampinfektion i ljumsken.
 • Gel, Lamisil Dermgel, som kan köpas receptfritt för behandling av fotsvamp mellan tårna.
 • Kutan lösning, Lamisil Singeldos, för behandling av fotsvamp. Kutan betyder att den ska användas på huden. Medicinen kan köpas receptfritt.

Medicinen ingår inte i högkostnadsskyddet för läkemedel. Det innebär att man betalar hela kostnaden själv.

Så här fungerar medicinen

Svamp förekommer ofta på varma och fuktiga ställen som till exempel mellan tårna, på insidan av låren eller i ljumskarna. Svamp kan ge klåda, rodnad, fjällande hud och eksemliknande förändringar.

Det verksamma ämnet i medicinen, terbinafin, verkar genom att störa svampens ämnesomsättning. Det leder till att svampen dör.

Symtomen försvinner efter några dagars behandling men det kan ta längre tid innan huden ser normal ut igen. Om man inte blir bättre inom en till två veckor ska man rådgöra med läkare eftersom besvären då kan ha orsakats av något annat än svamp.

Hur använder man medicinen?

Man ska rengöra och torka huden noga innan man använder medicinen.

Gelen och krämen gnider man in lätt i huden. Det är viktigt att man behandlar hela det angripna hudområdet och även den hud om finns runt omkring infektionen. Svampen kan finnas där även om det inte syns.

Lamisil Singeldos stryker man på fötterna med fingrarna. Först stryker man lösningen mellan, under och över alla tår och sedan över sulan och fotens sidor. Man ska behandla båda fötterna även om tecken på fotsvamp bara syns på en fot. Då kan man vara säker på att svampen försvinner helt eftersom svampen kan finnas även på symtomfria delar av fötterna. Hela tuben ska användas till båda fötterna. Lösningen torkar på 1-2 minuter till en färglös film på huden. Man ska därefter inte tvätta fötterna på 24 timmar.

När man smörjt eller strukit på medicinen med fingrarna ska man tvätta händerna så att man inte av misstag får in medicinen i ögonen.


När man har öppnat tuben med Lamisil Dermgel är den hållbar i 16 veckor.

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Lamisil-Lamisil-Dermgel-och-Lamisil-Singeldos/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Torsdag 14 nov 00:00

Det börjar bli för mycket för Carina Berg, där svallande gravidhormoner kombinerat med ett överväldigande renoveringsarbete gör att profilen har svårt att hålla tårarna tillbaka.  Samtidigt börjar pengarna sina.  – Mitt rationella jag ser j...

Av xenia alpkut - Onsdag 13 nov 15:52

Två personer i Kina har diagnostiserats med pest. The Guardian uppger att utbrottet gäller en form av lungpest – en sjukdom som är än mer allvarlig än den historiskt omtalade böldpesten. Nu arbetar myndigheter för att stoppa spridning av sj...

Av xenia alpkut - Onsdag 13 nov 13:07

  Kanadensiska artisten Neil Young, 73, har ansökt om amerikanskt medborgarskap. Men ansökan har inte blivit godkänd och han menar att det är för han röker cannabis. Neil Young, bland annat känd för låten ”Heart of gold”, vill bli med...

Av xenia alpkut - Onsdag 13 nov 11:30

  Costa Rica säger nej till selfies med djur, efter att man sett en ökning av fenomenet. Anledningen är att djuren kan bli rädda eller skadas när människor kommer allt för nära. Mer än fem procent av världens alla djurarter finns i Costa Rica....

Av xenia alpkut - Tisdag 12 nov 18:30

ALMÖ. Polisen säger att pojkarna som sköts på Möllan – Jaffar, 15, och hans kompis – är ”kända i kriminella sammanhang.” Men Jaffars familj och personer i hans omgivning ger en helt annan bild av den döde tonåringen.  &nda...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ  Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ  Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se