Direktlänk till inlägg 15 augusti 2015

Man upptäckt i lastutrymmet på flygplan på Arlanda

Av xenia alpkut - 15 augusti 2015 10:15

En man från Etiopien flög hela vägen till Sverige i bagageutrymmet på ett flygplan. ”Vi håller på att prata med honom just nu”, säger Stefan Färdigs, stationsbefäl hos polisen på Arlanda.


Mannen upptäcktes i bagageutrymmet när man började lossa lasten efter att planet landat klockan 06.53 Han togs om hand av polis efter att ett vaktbolag hade gripit honom.

– Förmodligen kommer han hela vägen från Etiopien, Addis Abeba. Planet har mellanlandat i Rom, men vi tror inte att han hoppade på där, säger Stefan Färdigs.


Flygplanet hörde till Etiopian Airlines.

Vad syftet med resan var är ännu inte klart.

– Men man kan misstänkta att det handlar om att söka asyl. Vi håller på att prata med honom just nu med hjälp av tolk, säger Stefan Färdigs.

Mannen togs om hand av personal och har undersökts av sjuksköterska. Han uppges må bra efter omständigheterna.

– Han är vid god vigör, vi misstänkte först att han kunde vara nedkyld.

Enligt polisen kan mannen ha befunnit sig i ett utrymme i lastutrymmet som är varmare, det finns till exempel avdelningar där man transporterar djur.

– Det blir nog ganska kallt men det är inte några större problem att kunna överleva, säger Henrik Kelfve vid Swedavias pressjour.

Enligt Swedavia är det bara behörig personal som ska ha tillgång till bagageutrymmen på flygplan. Att mannen ska ha hamnat där av misstag är därför inte troligt.

– Jag kan inte svara på hur fungerar på Addis Abeba men på Arlanda är bagageutrymmet säkerhetsklassat och ingen som inte har behörighet ska vara där, säger Henrik Kelfve.

Fripassageraren misstänks i nuläget inte för något brott.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/man-upptackt-i-lastutrymmet-pa-flygplan-pa-arlanda/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 20 aug 12:00

Fråga Sedan minst ett halvår tillbaka kryper och pirrar det i mina händer och fötter, särskilt i fotsulor och handflator. Vårdcentralen har tagit massor av prover, och jag har även varit på nervundersökning. Alla resultat har varit normala. Sti...

Av xenia alpkut - Tisdag 20 aug 12:00

Att segla över Atlanten är inte en enkel uppgift, speciellt inte om man är den enda på båten som är frisk. Under tiden ombord på båten i ”Över Atlanten” tvingades Agneta Sjödin gå in i krishantering – nu berättar hon om panikattac...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00

  Angela Ahlgren sökte vård för svåra smärtor i magen. Läkare trodde att hon var stressad och Angela sjukskrevs i flera år för utbrändhet. Nu ska hon dö i cancer och har bara månader kvar att leva.  – Det är smärtsamt att tänka på att det...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00


  Det räcker med ett blodprov - sedan kan du veta om barnet i magen har någon kromosomavvikelse eller annan sjukdom. I takt med att fosterdiagnostiken finslipas blir frågorna från de blivande föräldrarna fler. Det ställer högre krav på sjukvården,...

Av xenia alpkut - Måndag 19 aug 17:00

HELLP-syndromet HELLP-syndromet är en form av havandeskapsförgiftning som innebär hög risk för allvarliga komplikationer hos modern.   Vad är HELLP-syndromet? HELLP-syndromet är en komplikation som kan uppstå under graviditeten eller strax ef...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se