Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Ville starta skola med 11 991 kronor i lärarlön

Av xenia alpkut - 23 augusti 2013 17:45

Mannen ville starta en skola i Solna – och betala knappt 12 000 kronor i månadslön till behöriga lärare. Nu avslår Skolinspektionen mannens ansökan.


n 45-årig man har fått avslag på sin ansökan om att starta en skola i Solna sedan Skolinspektionen funnit flera oklarheter, bland annat gällande finansieringen.

Verksamheten som skulle starta läsåret 2014/2015 skulle bestå av förskoleklass, grundskoleklass årskurserna 1-6 samt fritidshem.

I den budget som mannen först lämnade in hade han räknat med en månatlig personalkostnad på 17 501 kronor per grundskollärare, 16 740 kronor per anställd i förskoleklassen samt 14 457 kronor per anställd i fritidshemmet.

Skolinspektionen bad då 45-åringen att förtydliga hur behörig personal skulle kunna anställas med de avsatta medlen, varpå mannen uppgav att siffrorna var felaktiga och att de var beräknade av en rådgivare.

När mannen sedan lämnade in en ny budget hade han ändrat personalkostnaderna. Nu skulle grundskollärarna få en genomsnittslön på 11 991 kronor i månaden, personalen i förskoleklassen skulle få 12 251 kronor och personalen i fritidshemmet 16 334 kronor i månaden.

”Enligt Skolinspektionens bedömning är det därmed inte säkerställt att sökanden kommer att ha ekonomiskt utrymme att följa bestämmelserna avseende behöriga lärare”, skriver myndigheten i sitt beslut, där man även pekar på en rad andra oklarheter i 45-åringens ansökan.

http://www.metro.se/stockholm/ville-starta-skola-med-11-991-kronor-i-lararlon/EVHmhw!3zWsqm2QELANE/


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 17:00

Addisons sjukdom är en hormonell sjukdom som också brukar kallas för primär binjurebarksvikt. Sjukdomen gör att binjurarna inte tillverkar tillräckligt med kortisol och aldesteron. Trötthet och magsmärtor är några av symtomen på Addisons sjukdom. De...

Av xenia alpkut - Måndag 14 okt 13:48

Här är bilderna som visar förödelsen i Japan efter tyfonen Hagibis. Minst 18 personer har dött, enligt NHK. – Den stora tyfonen har orsakat enorma skador över hela östra Japan, säger regeringens talesperson Yoshihide Suga.   Kort före k...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 17:28

  Skansen-Jonas är fast i tyfonen: ”Såg en plåtskiva flyga förbi” Tyfonen Hagibis sveper över Tokyo och en av dem som är fast i Japans huvudstad är Skansenakvariets chef Jonas Wahlström. Nu berättar han om det rådande kaoset för Aft...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 16:08

  En person som det kändes olustigt att vara i närheten av”. Så beskriver Elton John, 70, artistkollegan Michael Jackson i sin kommande självbiografi. ”Det hade slagit slint totalt för pojkstackarn”, skriver han i boken.   ...

Av xenia alpkut - Söndag 13 okt 15:47

Sara Danius är död. Nu beskriver delar av Kultursverige hennes tid i Svenska Akademien som symbolisk. – Det är väldigt få kvinnor som har det modet, säger professorn och författaren Ebba Witt-Brattström. Sara Danius var den första kvinnan att...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se