Direktlänk till inlägg 19 juni 2013

”Utgångspunkten är att skolakuten blir kvar”

Av xenia alpkut - 19 juni 2013 17:35

Sexton stökiga elever har gått på Stockholms nya skolakut under våren. Föräldrar, skolor och eleverna själva är mycket nöjda – även om eleverna tycker att lokalerna i Liljeholmen är trista.

– Det känns väldigt roligt att det fungerar som vi tänkte. Det finns ett enormt motstånd mot att skilja av elever, men ibland måste man. Min utgångspunkt är att skolakuten blir kvar i höst , säger skolborgarrådet Lotta Edholm (FP).

Skolakuten tar emot elever som tillfälligt behöver flyttas från hemskolan.

Det är elever som utsätter sig själva och andra för väldigt stora problem. Då är det bra att byta miljö­. En del elever har återvänt till sin hemskola, andra går på en ny skola där de inte behöver leva upp till sitt forna rykte, säger Lotta Edholm.

Föräldrarna är, enligt stadens utvärdering, nöjda med hur skol­dagen har fungerat och med ett respektfullt bemötande. De har märkt att deras barn blivit lugnare under placeringen.

Närvaron har varit näst intill hundra procent, det har inte varit några konflikter eller våldsamma beteenden hos eleverna. De har känt sig lyssnade på, stärkta i skolarbetet och stämningen har varit lugn och skön, enligt utvärderingen.

– Det har varit undervisning från dag ett, så lite tid som möjligt ska gå till spillo. Skolakuten har extremt välutbildad personal, säger Lotta Edholm.

Från början skulle Skolakuten ligga i Münchenbryggeriet, där också Rytmus, ESS-gymnasiet och Kungliga svenska balettskolan finns. Varför flyttade ni den?

– Motståndet var för stort, det är dåligt för eleverna att bli placerade på ett ställe där de inte är välkomna, säger Lotta Edholm.

Men eleverna är inte nöjda med lokalerna i Liljeholmen. De liknar inte en skola, det har inte funnits så mycket att göra på rasterna och det har känts isolerande. Personalen på Skolakuten anser att eleverna har förlorat en dimension när det gäller normalitet och integrering.

– Det är vanliga kontorslokaler, men Skolakuten ska aldrig bli en normal skola, det är inte tanken. Då är risken stor att eleverna blir fast där, säger Lotta Edholm.

http://www.dn.se/sthlm/utgangspunkten-ar-att-skolakuten-blir-kvar/

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:15

  Du kan bära på MRSA utan att ha några besvär men bakterien kan även orsaka bland annat hudinfektion. Infektionen går ofta över av sig själv men ibland kan du behöva behandling med antibiotika. MRSA är en bakterie som är motståndskraftig mot vissa a...

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:00

Alzheimers sjukdom är den vanligaste demenssjukdomen och omkring 70 procent av alla demenssjuka har Alzheimers. Samtidigt som du lider av minnesproblematik får du också problem med uppmärksamhetsförmåga och språkförståelse. Hur påverkas hjärnan v...

Av xenia alpkut - Tisdag 23 juli 00:00


    Gepard (Acinonyx jubatus) är ett kattdjur och den enda arten i underfamiljen Acinonychinae och släktet Acinonyx. Den skiljer sig från andra kattdjur då den främst jagar dagtid, har runda pupiller och inte kan dra in klorna fullständigt.[2] ...

Av xenia alpkut - Måndag 22 juli 15:23


  Det har varit ett gott år för berguven, världens största uggla, i Västerviks kommun. Förra året hittades bara en unge, men årets inventering visar det bästa resultatet på många år. Larsgunnar Nilsson och Kent Gullqvist är ansvariga för bergsu...

Av xenia alpkut - Måndag 22 juli 15:03

Röken spred sig så pass fort i den japanska animestudion att majoriteten av offren, som försökte ta sig ut genom en takdörr, svimmade av röken innan de hann ut, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Attacken i Kyoto ägde rum i torsdags förra veckan i fi...

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se