Alla inlägg under maj 2012

Av xenia alpkut - 25 maj 2012 11:15

   

ANNONS
Av xenia alpkut - 25 maj 2012 11:11

 

Loreen blev känd för sitt medverkande i Idol 2004 där hon slutade på fjärde plats. Hon var därmed näst sist med att bli utslagen före finalen. Det var en av hennes yngre systrar som fått henne att gå på audition till Idol.[2]

Hon var en av 40 artister som valdes ut från slutaudition att gå vidare till kvalveckan som pågick mellan den 13 och den 17 september 2004. Hon framförde Céline Dions "Love Is On The Way" i det tredje kvalprogrammet den 15 september där hon slutade på tredje plats med 17% av rösterna och blev därmed utslagen ur tävlingen. Som tur var fick juryn välja ett så kallat "wildcard" till veckofinalerna av de 10 sångare som blivit trea och fyra under kvalveckan och då valde de Loreen. Hon var därmed en av 11 sångare som deltog i veckofinalerna där en sångare blev utslagen varje vecka. Den första veckofinalen var den 24 september och hon lyckades hålla sig kvar i tävlingen i åtta veckor fram till den 12 november. På albumet Det bästa från Idol 2004 sjunger hon Freestyle-låten "Vill ha dig".  


ANNONS
Av xenia alpkut - 25 maj 2012 09:30

   Loreen och "Euphoria" gick vidare till finalen på  Melodifestivalen 2012. Mycket bra låt.                                                                         

Av xenia alpkut - 25 maj 2012 09:14

Imorse var Loreen på en snabbvisit i RIX MorronZoo. Vi lyckades fånga upp henne en liten stund innan för att se om hon kom ihåg någoting från sina dubbningserfarenheter. Loreen har nämligen inte bara en underbar sångröst, hon är en hejare på dubbning också.


I filmen Smurfarna från år 2011 gjorde hon rösten till Smurfan, och i Shrek den trejde från år 2006 gjorde hon rösten till Törnrosa. I klippet nedan får du se hur väl hon kommer ihåg rösterna.

Av xenia alpkut - 24 maj 2012 14:20


Japanska forskare har tillsammans med ett robotföretag utvecklat en stol med rörliga ben som kan bära en människa.

En stol som kan gå kan bli ett alternativ till rullstolen. Den tvåbenta skapelsen ska exempelvis kunna bära sin last uppför trappor. Tanken är att den ska hjälpa rörelsehindrade, men även transportera tunga saker i besvärlig terräng. Roboten har utvecklats vid Waseda University i Tokyo i samarbete med japansk industri.

Den batteridrivna roboten, som kallas WL-16, är i huvudsak en aluminiumstol monterad på två uppsättningar av teleskopstänger. Dessa är fastsatta på plattor som fungerar som fötter.

Gåstolen använder tolv sensorer för att röra sig framåt, bakåt och i sidled samtidigt som den kan bära en vuxen människa. För närvarande kan den bara lyfta benen ett par millimeter, men forskarteamet strävar efter att få den att gå uppför vanliga trappsteg.

Enligt Mattias Wahde, docent vid Institutionen för maskin- och fordonssystem vid Chalmers tekniska högskola, är det svårare att få en gående robot att förflytta sig än en på hjul.

Han forskar om autonoma robotar, det vill säga sådana som kan agera utan mänsklig övervakning.

I dag finns två olika metoder för att få robotar att gå. En kallas statisk gång. Då rör sig roboten mellan ett antal givna “kroppsställningar” där man på förhand vet att maskinen har balans.

Den andra metoden kallas dynamisk gång och liknar människors sätt att ta kliv. Här måste roboten aktivt söka balansen i alla ställningar.

- Då kan exempelvis roboten ta ett steg tillbaka om den upptäcker att det inte går att gå framåt, precis som vi människor justerar balansen genom att flytta fötterna, säger Mattias Wahde.

 

Presentation


HEJ

Välkommen till Xenia Alpkut´s blogg Min Blogg handlar om allt möjligt som är intressant och bra att veta! Det står dessutom jättemycket fakta och nöje :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Blogkeen
Följ    Välkommen till  Xenia  Alpkut´s blogg med Bloglovin'

Gästbok

alla

nytt

    

MUSIK

KENT

En plats i solen

 

 

 

 

 

Solen

 

 

 

Solen är en stjärna av en relativt vanlig typ som befinner sig i centrum av vårt solsystem och som bildades för ungefär 4,6 miljarder år sedan när ett moln av gas och stoft i Vintergatan drogs samman.[9] Solsystemets åtta planeter, varav en är jorden (Tellus), samt fem dvärgplaneter, rör sig i elliptiska omloppsbanor runt solen. Solens utstrålande energi i form av ljus och värme som når jorden är en förutsättning för allt biologiskt liv på planeten jorden och den globala jämvikt som råder sedan miljarder år tillbaka i vädersystem och havsströmmar. Solen är en medelstor stjärna. I astronomiska sammanhang används ibland symbolen för den.

 

 

SOL

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se